A kettős mérce bajnokai

2016. április 18. 17:50

Engem nem érdekel, ki mint számol el a lelkiismeretével, amikor odaáll a magzati életet semmibe vevő lelketlen gazemberek társaságába. Viszont – főleg ha liberálisnak, a szabadságjogok élharcosának tarja magát – tartsa be a játékszabályokat.

2016. április 18. 17:50
Nagy Áron
Magyar Idők

„És ha csak ennyi lett volna, nem is vesztegetnék rájuk több szót, mert a mi kis demokráciánkban a hülyeség alapvető emberi jog. Az viszont már nem, hogy egy frusztrált, beszédhibás suhanc püspöknek öltözve gúnyt űzzön a szentmiséből. Engem nem érdekel, ki mint számol el a lelkiismeretével, amikor odaáll a magzati életet semmibe vevő lelketlen gazemberek társaságába. Viszont – főleg ha liberálisnak, a szabadságjogok élharcosának tarja magát – tartsa be a játékszabályokat, és ne feszítse túl a húrt: érveljen az abortusz korlátozatlansága mellett, de ne törölje bele a lábát a másként gondolkodókba! Egy gyors közbevetés: jó múltkorában fültanúja voltam egy groteszk beszélgetésnek két feminista között. Az egyik, mint kiderült, vegán volt, tehát olyan ember, aki nem fogyaszt állati eredetű terméket. Például tojást sem, mert abból lesz a kiscsibe. A disputa viszont nem erről szólt, hanem a nő sérthetetlen önrendelkezési jogáról, amibe szerintük magától értetődően beletartozik az abortusz. Következetességből jeles. Gratulálok! De térjünk vissza a lengyel nagykövetség elé!

Hősünk, a tolerancia jelmezes bajnoka tehát istentiszteletet rögtönzött a közönségének. Homályos tekintettel és bárgyú vigyorral az arcán erőlködött latin szavak után kutatva emlékei közt. Talán valamelyik filmben látta, hogyan vetettek keresztet a második vatikáni zsinatig – mert hahó, lassan fél évszázada nincs In nomine Patris, csak Atya, Fiú és Szentlélek. Sebaj. A demonstrálók jól szórakoztak, és sietve álltak sorba, hogy a »püspök« abortusztabletta feliratú zacskójából előhúzott fehér cukorkával megáldoztassa őket. »Ez az Úr teste!« – mondta minden egyes alkalommal. A szivárványos zászló alatt meg röhögött a nép. Hát igen. Így kell küzdeni az elfogadásért.

A színjátékról egy-két újságcikk beszámolt ugyan, de a keresztény és konzervatív közösség részéről ez is, mint az összes többi támadás általában, erélyes válasz nélkül maradt. Egyedül az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnökének és egy magánszemélynek jutott eszébe, hogy lépni kellene, mert nem lehet örökké hagyni, hogy újra és újra feltöröljék velünk az utcát. Ha a magukat liberálisnak mondó civil, félcivil vagy álcivil szervezeteknek szól be valaki, rögtön ott áll mellettük a TASZ, a Helsinki Bizottság, az Amnesty meg egy sor (vagy inkább sok Soros-) szervezet.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szúnyog
2016. április 19. 15:01
Azt is nyegle, cingár buzit rég le kellett volna dobni a Taigetoszról. Kis jogvédő szardarab.
Karbantartó9
2016. április 19. 07:07
Lehet más véleménye mindenkinek. De megalázni, megsérteni ezért embereket nem szabad. Alapvetés. Egy baj van: ez a liberálisok nem tudják. Miért? Mert ezek szélsőségesek. Kvázi teroristák. Terrorizálják a véleményeket.
pemete jakab
2016. április 18. 21:35
"A kettős mérce bajnokai" A Magyar Időknél nincs kettős mérce: Csak a Fidesz! Magyar Idők: Amit képvisel, az nem magyar, időben meg a múlt. Lánykori neve ennek a pártlapnak: Népszabadság.
balbako_
2016. április 18. 21:25
Az ilyen libbolsi férgek még úgy tudják, hogy a vallás üldözendő és gúnyolható, mert a Párt engedi. Az egyház még él 2000 év után is a liberalizmus meg az utolsókat rúgja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!