Mire vigyázzunk a virtuális valóság kipróbálásakor

2015. november 24. 09:28

Már a csapból is a VR folyik, aki viszont még nem próbálta ki jó ha tudja mire érdemes figyelnie, mielőtt beleveti magát a „nagy csodába”.

2015. november 24. 09:28
Stephen Kleckner
VentureBeat
 
Legyen mindig velünk egy barátunk, aki figyel ránk

Elég mellbevágó lehet az az élmény, amikor belemerülünk egy virtuális világ erdejébe, de tudjuk közben a dolgozószobánkban járkálunk. Ha van mellettünk valaki, akkor nem fogunk nekimenni a berendezési tárgyaknak, nagy valószínűséggel nem törjük össze a TV-t és a kisebb tárgyakat a lakásban és nem lesznek foltok a testünk különböző részein sem.

Üljünk le

Első próbálkozásnál maradjuk meg a 3D moziban már bevált ülve fogyasztjuk a digitális tartalmakat megoldásánál. Itt is működni fog, majd ha belaktunk egyszerű virtuális tereket következhet csak a nagy felfedezések kora. Mindenki jól jár így, és ez egy olyan élmény mint egy drog, fokozatosan lehet csak rászokni, de egyre nagyobb dózisokban kell majd fogyasztanunk is.
 
Mindent tegyünk el 3 méteres körben magunk körül

Rendezzünk át a szobát, mert mindenki hajlamos rögtön belevetni magát a VR élményébe annyira lenyűgöző. A testünk csalni fog, ami a valóságban 1 méter, az akár 10 kilométer is lehet a virtuális valóságban. Botor módon ezt az agyunk először nem fogja fel, ugyanúgy akarjuk használni a valós és a virtuális testünket is.

Kis adagban fogyasszuk a virtuális drogot!

Mértékkel élvezzük a virtuális lét és test előnyeit, mert megbosszulja magát. Lásd a fentebb leírtakat! Mellékesen egy életre fog szólni a cucc, úgyis mindenkinek meg kell találnia mire is fogja majd ezt használni, munkára vagy szórakozásra. Lassan járj tehát, tovább érsz, itt is ez az ökölszabály működik.
 
Használjunk valamilyen Bluetooth kontrollert

Habár elsőre egyszerűnek tűnik a virtuális valóságban irányítani és kezelni a dolgokat nem árt kezdésnek egy a már a való világban bevált Bluetooth kontroller sem. Gyorsabb és egyszerűbb és ilyet már mindenki használt. Megéri, majd ha profik lettünk a gesztusvezérlésben cseréljük le a megfelelő virtuális változatára.
 
Legyen mindig mellettünk hányózacskó

Ugyan nem általános, de sokan a repülőgépes légörvényekhez vagy kanyargós buszos utazásokhoz is hasonlítják az első virtuális utazásokat. Nem szégyen, ha rosszul leszünk tőle, az agyunknak elég kemény kiképzés megszokni, hogy kiesett a jól ismert világából. A hányózacskó így mindig legyen ott, ki tudja kivel vagy mivel találkozunk a virtuális mezőkön vagy erdőkben.
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!