Lengyel választás: progressziót a fürdővízzel

2015. október 27. 09:00

Jöhet a lengyel Nemzeti Együttműködés Rendszere, a nemzeti-keresztény demagógia politikája. Nyugat helyett kelet, progresszió helyett a populizmus győzött Lengyelországban.

2015. október 27. 09:00
Varga Márk
Varga Márk blog

„A Kaczyński-féle Jog és Igazságosság pártjának (PiS) hatalomra kerülésével Lengyelország letért a 2007-ben megkezdett nyugatos, piac és Európa párti útról és a rendpárti nacionalizmus felé fordult. A Tusk vezette Polgári Platform (PO) kormányzása megerősítette az ország uniós szerepét, gazdasági növekedést és stabilitást hozott legjobb barátunknak, a Wprost-ügy mégis véget vetett a progresszív, liberális-konzervatív kormányzásnak. Kár érte.


Egyik szemünk akár nevethetne is, hiszen a lengyel nép – relatív – többsége nem kért a kormány bukásához vezető korrupciós ügyből, a kormányzó párt és a Nemzeti Bank színfalak mögötti összejátszásából, a politikai és gazdasági elit összefonódásaiból. Nem kért, még akkor sem, ha közben a lengyel gazdaság folyamatosan növekedett és mintaszerűen teljesített a válság évei alatt.

A másik szemünk viszont sírhat, hiszen a Polgári Platform leváltásával nem csak a korrupciós ügyben érintett politikusokról mond le az ország, hanem a nyugatos, progresszív kormányzás eddigi eredményeiről is. Helyette jöhet a lengyel Nemzeti Együttműködés Rendszere, a nemzeti-keresztény demagógia politikája.

Nyugat helyett kelet, progresszió helyett a populizmus győzött Lengyelországban. A lehallgatási botrányra adott válasszal a fürdővízzel a gyereket is kiöntötték a lengyel választók.”
 
A szerző Varga Márk, az Együtt győri önkormányzati képviselője.
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Caipirinha
2015. október 27. 12:11
Ezeknek a kiemelkedő képességű liberális "politikusoknak" tuti,hogy van egy digitális közhelygenerátoruk ami modulként épül be a szövegszerkesztőjükbe. Másképp lehetetlen lenne ilyen unalmasan felmondani a kötelezőt. Kaczynski még nem itta meg az első pohár pezsgőt a győzelme után, de a világmédia,meg az ilyen apró kis csahosaik már zokognak vagy fenyegetnek. Honnan is ismerjük ezt?
BőröndÖdön
2015. október 27. 11:53
A lengyelek egyszer már simán elzavarták a Kaczynskit,ha kell elzavarják újra,több eszük van,mint a magyaroknak...
Megtalálta
2015. október 27. 11:23
"az Együtt győri önkormányzati képviselője." Márkbébi felmondta a kötelezőt. Ötös alá.
catalina9
2015. október 27. 11:15
A szerző Varga Márk, az Együtt győri önkormányzati képviselője." Van még kérdés?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!