Baleset megelőzés gépek segítségével

2015. október 15. 07:22

Bellevue városa prediktív intelligenciával előzi meg a kerékpárosok és gyalogosok baleseteit.

2015. október 15. 07:22
Lisa Stiffler
GeekWire

Bellevue városában a Microsoft mérnökei által kifejlesztett prediktív algoritmuson alapuló programmal előzik meg a gyalogosok és kerékpárosok baleseteit. A rendszer működése hasonlít a Különvélemény című filmben látott megoldáshoz, már a baleset lehetőségére figyelmeztet jóval előtte a rendszer. Hogy tökéletesen előre tudja jelezni a potenciális vészhelyzeteket 2002 óta gyűjtik a térfigyelő kamerák adatait és mind a gyalogosok és a kerékpárosok közlekedési és viselkedési mintáit és szokásait, illetve a balesetek jellemzőit is. A rendszer jelenleg 200 kamerával üzemel, de minél több minta kerül az adatbázisába annál tökéletesebben fog működni a jövőben. Mindez nem azt jelenti már teljesen kiküszöbölték a baleseteket, de jelentősen csökkent a számuk a prediktív intelligenciás rendszer bevezetésének köszönhetően.

 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!