Tállya Radicals folytatás....

2015. szeptember 07. 21:01

Mintha Tokaj sokkal inkább adná magát náluk is édesben, ami persze csak annak meglepő, aki pár éve bevette, hogy a száraz furmint a világmegváltó kulcsa Tokajnak.

2015. szeptember 07. 21:01
Ripka Gergely
Táncoló Medve

„Nagyjából egy éve mutattuk be a tállyai radikálisok sztoriját. A mindössze pár éves birtok fő motorja a fiatal Szamosújvári Pali, a borász, Nagy Ákos, aki az etyeki Mérész Sándor mellett nevelkedett. Ők a két legfontosabb oszlopa a brigádnak, rendezvényeken is velük lehet a legkönnyebben összefutni. Előzmények és helyismeret nélkül csaptak bele a tállyai mélyvízbe. Világlátott, modern szemlélettel közelítettek a tállyai birtok felépítésébe, komoly elvárások mentén. Fiatalos, vidám arculat mellett a legmagasabb minőséget tűzték ki maguk elé, melyhez az elején Berecz Stéphanie tanácsaira is támaszkodtak.

Az első borok kész vannak (2013). Szárazakból volt többféle próbatöltés, kísérlet, ami nem került piacra (most is kaptam kóstolót egy ilyenből: volt benne újfa, de szép sav és sok gyümölcs is). Elmondható, hogy a száraz borok bizony sokkal több kérdést hagytak maguk után a fiúkban. Mintha Tokaj sokkal inkább adná magát náluk is édesben, ami persze csak annak meglepő, aki pár éve bevette, hogy a száraz furmint a világmegváltó kulcsa Tokajnak. Nagyon szimpatikus megfontoltsággal közelítenek a piac felé.

Nem kapkodnak és látszik, hogy a majdnem jó, az náluk nem üti meg a nyilvánosságra érdemes szintet. A TR művek első boraikkal néhány borbárban, bisztróban már össze lehet futni. Végül egy száraz alapfurmint és egy édes bor adta a letisztult szortimentet, de akad a tarsolyukban egy igazán nagy dobás is, ezt mutatták meg most nekem a srácok.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!