A bazi nagy brüsszeli átverő-show

2015. június 23. 14:46

Mi magyarok is jól tesszük, ha kivárjuk ennek a nagymintás kísérletnek a végét, és addig a pénzünket okosabb célokra, például a saját országunk erősítésére költjük!

2015. június 23. 14:46
Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán
Mozgástér blog

„Miközben mindenki a görög drámát és az újkori népvándorlás előfuvallatát figyeli, kevés figyelem irányul azokra a sorsfordító döntésekre, amelyek szintén most vannak születőben. A sok közül egy az Eurózónára vonatkozik.

Ami 60 éve közel egyformán fejlett nyugati országok integrációjaként indult, mára kezelhetetlen masszává vált. Kézenfekvő tehát, ha sokan vissza akarnak menni a »kályhához«, és az integráció elmélyítését, a fiskális föderalizálódást támogató országokat tömörítenék egy csoportba. Ez most az Eurózóna, amely a kiszivárogtatott tervek szerint nemsokára egy transzferunióvá válhat. (…)

Az USA-nak fontos geostratégiai szempontok mellett pont azért is kell Görögországot bármi áron az Eurózónában tartani, nehogy a Gerxit után kiderüljön: A görögök a kezdeti kínok után jobban járnak saját valutájukkal, és ezt látva, nehogy az euró legnagyobb kárvallottjainak számító franciák, olaszok és spanyolok is kedvet kapjanak saját valutájuk visszaállítására. Ezért nem a pénzügyminiszterek, hanem a kormányfők fognak Görögország sorsáról dönteni.

Ezt látva nem csoda, ha a protestáns északi országok továbbra sem csatlakoznak ehhez a szerencsejátékhoz. A britek és dánok idén pont azt szavazták meg, hogy több jogosítványt kérnek vissza Brüsszeltől. A lengyelek nemrég olyan államfőt választottak, aki nem kér az euróból. Mi magyarok is jól tesszük, ha kivárjuk ennek a nagymintás kísérletnek a végét, és addig a pénzünket okosabb célokra, például a saját országunk erősítésére költjük!”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
4 millió éhező Magyarországon
2015. június 23. 23:28
nemezis "Nincs olyan politikus ma Európában aki elég súllyal bírna, aki képes globálisan értelmezni a folyamatokat." Nincs a f*szt Csak azokat nem engedik felelős pozícióba mert még saját gondolataik is támadhatnának, amik nem tetszenének a gazdáiknak A gazdák csak zsarolható, korrupt politikus BÁBOKAT akarnak az eu élén látni úgymint a maoista barosso, a pedofil kohn bandi meg az adócsaló junker
Burmin
2015. június 23. 19:24
De a DK bevezeti az ájrót mert ők most kormányzásra készülnek...legalábbis a gyurcsányi gazdaszervezetből kinevelt MoCsa ezt mondta...
balbako_
2015. június 23. 19:05
Jelenlegi feltételek mellett nálunk az Euró bevezetése csapás lenne.
illiberator
2015. június 23. 18:51
"Mi magyarok is jól tesszük, ha kivárjuk ennek a nagymintás kísérletnek a végét, és addig a pénzünket okosabb célokra, például a saját országunk erősítésére költjük!" Megszívlelendő gondolatok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!