Levélféle liberális jogvédő barátomnak bevándorlásügyben

2015. június 30. 14:27

Tiszteletben tartom érzékenységeidet bevándorlás-ügyben, de az Isten szerelmére, nem lehetne, hogy egyszer az életben kihúzod a fejed a homokból és szembenézel a valósággal?

2015. június 30. 14:27
Ablonczy Bálint
Válasz.hu

„Ne próbálj alternatív valóságot építeni. Naponta írod, hogy milyen csodálatos ez az új világ, hiszen semmit nem lehet elhallgatni. Ha tehát botokkal hadonászó fiatal férfiak a debreceni utcán »Allah Akbart« üvöltve gyújtogatnak, akkor ők a debreceni utcán »Allah Akbart« üvöltő, botokkal hadonászó fiatal férfiak. Tehát nem szomorú szemű kisgyermekek és meggyötört anyák, akik ülősztrájkot kezdtek a világbékéért a tábor kapuin belül.  

Ne hazudd azt, hogy mindenütt tárt karokkal fogadják a bevándorlókat. Biztos van ilyen is, de mindennap az arcunkba tolni, hogy a bugris mogyeriekkel szemben, lám, a civilizált Európa milyen nyitott és toleráns, mondjuk így, félreértés. Nem hiszed? Menj el egy tetszőleges osztrák kocsmába vagy francia szülői értekezletre. Még csak azt sem mondom, hogy rendben van az, amit hallani fogsz. De az én és a te véleményedtől függetlenül ez a helyzet és még inkább ez lesz. Ha szegény Európai Uniónak a magyar idegengyűlölet jelenti a fő gondot, akkor miért követelik Ausztriában a határok lezárását? Miért üti a rendőr a legkevésbé európai módon a kamionra csimpaszkodókat Calais-nál? Miért fenyegetőzik a legdrasztikusabb eszközök használatával az olasz polgármester?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. július 01. 06:32
Hallgassuk erről mit ír Bayer Zsolt: "A hírek szerint az egyik megtaposta a másik Koránját. Erre föl vagy száz igaz iszlámhitű kiözönlött a közeli utcára, és randalírozni kezdett. Kukákat gyújtott fel, flaszterrel és kövekkel dobálta az arra járók autóit, közben azt üvöltözte, hogy „Allah akbar!”. Egy percig sem vonom kétségbe, hogy létezik olyan kultúra, amelyben ha összeveszik valaki valakivel Korán-taposás ügyben, akkor az utcára vonul, és azokat kezdi dobálni és vegzálni, akik nem taposták meg a Koránt, viszont etetik és fedelet adnak a feje fölé. Nem vonom tehát kétségbe ennek a kultúrának a létezését, viszont a: teszek én az ilyen kultúrára, b: kétségbe vonom, hogy az ilyen kultúrának létjogosultsága van a hazámban és Európában. Továbbá: egy kicsit sem érdekel, hogy szegény bevándorlók sokat gyalogoltak és fáradtak, valamint frusztráltak. Nem érdekel, hogy a túlzsúfoltság miatt is ki vannak borulva. És az sem érdekel, hogy a bizonytalan helyzet miatt pattanásig feszültek az idegeik. Mindenki idegei pattanásig feszültek. Ez a világ élhetetlen és borzalmas – hát ezért. Ám ha valaki eljön otthonról a jobb élet reményében, az ne hajigáljon köveket, ne fenyegetőzzön, és ne üvöltse a reformáció fellegvárában demonstratíve, hogy Allah akbar. Hanem húzza meg magát, fogja be a pofáját, és köszönje meg, ha kap valamit."
Brigadéros
2015. június 30. 22:52
Liberális is és jogvédő is egyszerre?!...Ebből is látszik, hogy vannak nagyon nehéz sorsú emberek...:)
pierre bayle
2015. június 30. 22:12
S az igazságosság kedvéért: köszönjük a ferenceseknek és a baptistáknak, h szépen odatették magukat a segítők közé. Kiss-Rigó püspök urat nem láttuk sehol, biztosan meccs van a tévében.
pierre bayle
2015. június 30. 22:10
A világtól elrugaszkodott absztrakt univerzalista jogvédők Szegeden és Bpesten éppen szendvicseket gyártanak, vizet és takarókat osztanak az elcsigázott menekülteknek, amíg a Burke-on iskolázott "konzervatív" újságírók épp arról írnak kristálypohárból veresbort szürcsölve, hogy a közhangulatnak biztosan igaza van, s a terroristák így meg úgy. Húzd ki a seggedből a fejed: azok, akik ott alszanak az állomáson a bajnaibérenc liberálisoktól kapott polifómon, azok emberek, majdnem olyanok mint te, s ha normálisan közelítesz hozzájuk, aligha lesz belőlük terrorista.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!