Szőnyi Szilárd és a polgári értékek

2015. május 28. 19:43

A buzizás, az aljasság, a szándékos ferdítés és az a tény, hogy elhallgathatónak tartjuk egy gyermek zaklatását, nem polgári érték.

2015. május 28. 19:43
Szabolcsi Gergely
Alternatíva

„Szőnyi számára azonban nem a trauma a fontos és nem mások érzelmei (sőt az a legkevésbé, hiszen olvashatjuk nála, a gyerekek bántalmazását nem kell megakadályozni, hiszen az kínos lenne), hanem az, hogy az általa liberális értelmiséginek nevezett közeget stigmatizálja, mert ugye, ahogyan írja, az egész egyházat ne ítéljük meg egyetlen ügy kapcsán, de a liberálisokat bátran ítéljük el, hiszen ők tudhatták, hogy ez az ember minimum homokos és mint azt mindannyian tudjuk, aki meleg az pedofil is.

Arra, hogy Szőnyi Szilárd emberileg mi - ahogyan azt Szily is írja - nincsenek jelzők. Azt viszont biztosan tudom, hogy a buzizás, az aljasság, a szándékos ferdítés és az a tény, hogy elhallgathatónak tartjuk egy gyermek zaklatását, nem polgári érték.

Felmerül tehát a kérdés, hogy mégis miért lehetséges az, hogy ez az ember az önmagát polgáriként definiáló oldal egyik véleményformálója legyen és miért van az, hogy órákkal a cikke megjelenése után (és hónapokkal a sorozatos buzizásai után) még mindig főszerkesztő-helyettes? Mit gondoljak arról a közösségről, ami ezt az embert elfogadja?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2015. augusztus 15. 14:20
Miről beszél?
koronaszepe
2015. július 24. 09:12
Jelzem, Várszegi Asztrik az egyik legfewlvilágosultabb, legtisztességesebb egyházfi, ehhez kétség nem férhet
koronaszepe
2015. június 11. 03:21
"Buzinak" lenni nem bűncselekmény, gyerekeket molesztálni igen. A molesztálások az olyan zárt közösségekben, mint pl. az egyház egy kicsit gyakrabban fordulnak elő, mint "normál" helyzetekben.(lásd. még pl. börtön) A katolikus egyház felelőssége eminens, nagyon sokáig nem tettek semmit, pedig tudomásuk volt számtalan esetről. Azaz tettek, eltitkolták.
belga
2015. június 11. 03:17
Gyerekek molesztálása akármilyen közegben borzalmas. Ám liberálisok közé az, akinek a liberálisokról eleve megvan a véleménye nem megy és nem engedi oda a gyerekét. Míg a papokra nyugodt szívvel rábízza. Na ettől különösen borzalmas a papok esetenkénti (nyilván messze nem minden napos) pedofíliája.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!