„Gyerekem lesz!”

2015. május 08. 13:11

A Jön a baba sorozatom szereplőinek élettörténeteiben is megtapasztaltam, hogy milyen érdekesen, szépen sokfélék vagyunk.

2015. május 08. 13:11
Hadas Kriszta
Life

„A Jön a baba sorozatom szereplőinek élettörténeteiben is megtapasztaltam, hogy milyen érdekesen, szépen sokfélék vagyunk. 46 évesen, a harmadik apától a negyedik gyereket megszülve is lehet boldog családot alapítani. A gyerekét egyedül megszülő főiskolás lány is lehet jó, gondoskodó anya. A két autista és egy hiperaktív gyerek után is ér újabb gyereket vállalni. A tizenhetedik meg nem fogant lombikos beavatkozás után is lehet reménykedni, mert szép, egészséges baba születhet. Az elvált, gyerekét egyedül nevelő anya is teremthet új családot. A mellrákot túlélt, és a vékonybelét plasztikzacskóba kivezetett, stomazsákos nő is vállalhat gyermeket. Ez a »rongyos, bolondos élet« ugyanis annyi mindent tartogat.

Ezzel a kutyulvánnyal csak azt akarom mondani, hogy a média, a társadalmi, családi követelmények jól körülhatárolt, idealizált elvárásain túl létezik egy másik világ, ahol nem feltétlenül kell az elvárásoknak megfelelni. Ahol nem vagyunk egyformán tökéletesek, ahol önazonosak lehetünk az összes, neveltetésünkből adódó és életkorunk szerinti hibáinkkal, erényeinkkel együtt.

Amikor gyereket vállalunk, a matracon ülve a pálcikás szetten a két csíkot döbbenten konstatálva, vagy várva várt, ujjongó, könnyes örömmel ugrálva, azok mind mi vagyunk. Nők, anyák, akik így vagy úgy vállaljuk a következményeket, és igyekszünk felnőni a feladathoz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya Vigyora
2015. május 08. 23:49
Rémes ez a picsa.
alex.leopardi
2015. május 08. 17:27
gratula
pollip
2015. május 08. 14:39
Szép gondolatok:))))
kuwiq
2015. május 08. 14:31
Mondjuk, amikor felfüggesztettük a védekezést, azt nem véletlenül csináltuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!