Ez meg hogy a fenébe történhetett meg?

2015. március 10. 19:30

Magyarországon hiába ment le a forradalom és szabadságharc a teljes pénzügyi rendszer ellen, egyetlen egy dologra nem figyeltünk. Arra, hogy az emberek megtakarításait megvédjük.

2015. március 10. 19:30
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

„Úgy tűnik, nem egyedi estekről van szó, hanem rendszerhibáról. Három jelentős piaci szereplő bedőlése pár nap alatt azt jelenti, hogy valami nagyon nincs rendben. És nem, nem az a kérdés, hogy melyik párt a hibás, vagy börtönbe a brókereket, hanem az a helyzet, hogy az így is kivéreztetett magyar középosztály megtakarításai mehetnek a levesbe. Mert a Quaestor például nem tagja Betétvédelmi Alapnak. Konkrétan vállalkozások és munkahelyek, családok pénzéről van szó. Az Index videójában szereplő néni, aki a saját temetésére gyűjtötte itt a pénzt, nem egyedi eset.

A gazdasági válság óta mindenhol a világban erősödött a pénzügyi felügyelet, megerősítették a banki, tőzsdei felügyeleteket, visszavettek a korlátlan szabad piaci logikából, és a biztonságra helyezték a hangsúlyt. Úgy tűnik, eközben Magyarországon hiába ment le a forradalom és szabadságharc a bankok, az extraprofit, a magánnyugdíjak, a teljes pénzügyi rendszer ellen, egyetlen egy dologra nem figyeltünk, arra, hogy az emberek megtakarításait megvédjük.

Nyilvánvalóan a 2010 előtti pénzügyi védőháló sem volt egészséges vagy elegendő, de ebben nem történt változás 2010 után sem. Ami most a szemünk előtt játszódik le, az a mindenkori magyar állam csődje, egy a devizahitelezéshez hasonló botrány kezdete. És a következmény nem a tudatosabb pénzügyi döntések meghozatala lesz, hanem a pénzügyi piaccal szemben ellenérzés. Méghozzá jogosan, mert amit kommunikáció címén a kormány és ezek a cégcsoportok visznek, egyenlőre nem a fogyasztóbarát kategóriába tartoznak. Ígérgetés, vállhúzogatás, halasztgatás sora jön velünk szembe hetek óta a médiában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2015. március 11. 09:23
"Ez meg hogy a fenébe történhetett meg?" ................ Úgy, hogy a birkamenetben elfáradt birkának már nem volt kedve, sem ereje kinyitni a csipáját a szavazófülkében. Így aztán a saját kifosztóira szavazgatott 25 évig. Meg is érdemlik a sorsukat! (De sajnos, az ép eszűek is szívnak miattuk!)
Eltünt
2015. március 11. 07:50
Jobbik miért vállal közösséget az mszp ballibbel a brókerbotránnyal kapcsolatosan.2010-2015 évek vizsgálná a korrupciót,2010 év előtti mszp-szdsz kormánya nem vizsgálódna ,mit az a takargatni valója . Na itt nagyon kilóg a lóláb a ballibhez kötődő korrupciót védi.Mi az oka , testvér pártját nem vizsgálná.Brókerbotrány kimondottan ballibhez kötődésű.Jobbik egyhúron pendül a ballibel ,nem a korrupció felszámolása az érdeke hanem Orbán leváltása ,Orbán helyére szeretne beülni.
kjkj945
2015. március 11. 06:46
""egyetlen egy dologra nem figyeltünk. Arra, hogy az emberek megtakarításait megvédjük. "" A deviza hitel preferálásakor ez miért nem merült fel?
Gépész53
2015. március 10. 23:28
"mert amit kommunikáció címén a kormány és ezek a cégcsoportok visznek, egyenlőre nem a fogyasztóbarát kategóriába tartoznak." Mivel össze vannak fonódva, ezen nincs mit csodálkozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!