Homoszexualitás, homoszexuális tett

2015. február 26. 20:52

Tanulnia kell mindenkinek a szeretetet. Heterónak is, melegnek is. Egyedülállónak is, kapcsolatban élőnek is.

2015. február 26. 20:52
Urbán József
Válasz.hu

És itt szerintem nem sokat segít azt mondani, hogy a »civil partnership« vagy a »bejegyzett élettársi kapcsolat« már megadott jog. A kérdésem az, amit az elején feltettem: mi jut eszedbe, mit látsz, milyen képek idéződnek fel benned, amikor egy párt látsz? Ha itt nem lépünk előre, akkor nem léptünk előre. Ha más képeket látsz a házasságnál és mást a bejegyzett élettársi kapcsolat esetében, tudniillik ha nem tudsz egymást szerető embereket látni mindkét esetben, akkor nem léptünk előre.

Nagyon könnyen ki szokták mondani, hogy a melegeknek cölibátusban kell élniük. De kérdezem: ugyanezt a kemény elvárást – nyilván mutatis mutandis – meg szoktuk fogalmazni a házasságban élőkkel szemben?

Persze az én igazi kérdésem a következő: nem az derül-e ki a házasságban élők esetében, hogy az elvárásokat nincs értelme ilyen keményen megfogalmazni, hanem sokkal tapintatosabban és érzékenyebben kell előrehaladni, tekintetbe véve, hogy alakuló, tanuló, érlelődő emberekről van szó? Rólunk. Ráadásul olyan közegben – az emberi világban –, amelyben az intézmények és a hozzájuk kötődő, őket alkotó értékrendszerek, érték-együttállások is folyton változnak.

A kérdésem költői. Úgy gondolom, a melegek esetében is ugyanígy kell eljárnunk.

Tanulnia kell mindenkinek a szeretetet. Heterónak is, melegnek is. Egyedülállónak is, kapcsolatban élőnek is. Ehhez – ezt mint tanító, mint iskolai ember mondom – megfelelő közegre, „iskolára” van szükség: folyamatban gondolkodásra és látásra, egymás elfogadására és támogatására, örömteli és bizalmat erősítő légkörre; olyan közegre, amelyben bátran és biztonságosan lehet tévedni, botlani, mert nem kinevetnek, nem megvetésben lesz részed, nem megszégyenülsz, hanem fejlődhetsz, tanulhatsz, érhetsz.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 259 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2017. április 11. 13:09
Ez a buzeráns tanár be akarja vezetni az iskolában a kötelező homoszexuális kapcsolatot a diákok között? És még tanár?
Viator
2016. július 08. 12:33
Amennyiben az atya nem fogadja el a katolikus egyház Szentíráson alapuló egyértelmű tanítását a buzikról, akkor legjobb lenne, ha kilépne a rendből, és mint világi, már bátran kiélhetné beteges perverzióit. Annak tudatában persze, hogy ezzel a pokolra kerül. Vagy: tartson bűnbánatot, álljon ellen a kísértének, és elnyeri jutalmát. "Hasonlóképen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésöknek méltó jutalmát elvevén önmagokban. (Róma 1,27) “És ha valaki férfival hál, úgy a mint asszonnyal hálnak: útálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak; vérük rajtuk.” (III. Móz. 20,13.)
balbako_
2016. január 31. 16:56
Az ám! De a szeretet bizony sokszor futhat cigányútra, mint a buziké is. Mert az állatokat szeretni emberi dolog, de istállóban élni, koszban, bűzben mocsokban már beteges. (Most az állatokkal történő nemi aktusról nem is beszéltem.) Azzal, hogy támogatjuk, bátorítjuk és nem kezeljük a kóros elváltozásokat nem teszünk jót azzal aki ebben szenved. Mert szenved, hiszen a természet is tiltakozik a homoszexualitás ellen és ezt ösztönösen ők is érzik.
Peter8811
2015. április 05. 14:27
Mindenkinek tanulni kell a szeretetet csak a buzinak nem, mert ő genetikailag örökli a segglyuk szeretetét. Csókolom picsa! Megtörtént eset: A kollégámnál nyaralt a keresztfia aki öt éves volt akkor. Kollégámék ha otthon a házmesternőről beszéltek mindig hozzátették így a házmester picsa, úgy a házmester picsa. Egyszer a kapu alatt összetalálkoztak a házmester nénivel, aki meglátva a kis fiút ezt mondta: -Jaj de szép kisfiú! Kollégám biztatta a keresztfiát: -köszönjél szépen a házmesternéninek! -Csókolom picsa!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!