A fideszes médiapolitika egyetlen esélye a kiegyezés

2015. január 23. 19:50

A Fidesz egyetlen módon tudja újra álomba ringatni a magyar népet, ha kiegyezik azokkal a médiacégekkel, akikkel eddig izmoztak.

2015. január 23. 19:50
Román Balázs
Kreatív

„A Fidesz médiastratégiája az elmúlt tizenöt évben arról szólt, hogy minden lehetséges eszközzel médiabirodalmat kell építeni. Indult az egész még 1998 végén a Magyar Nemzet megmentésével, a Heti Válasz alapításával, a Hír TV-vel, 2009-ben a rádiós frekvenciák pártalapú leosztásával, a plakátcégek felvásárlásával, hogy aztán a 2010-es választási győzelem után turbótempóra kapcsolva, törvényhozással, közbeszerzésekkel, médiatervezéssel rendezze át a teljes médiát.

Nem kétséges, hogy a rendszer kimunkálása és működtetése gazdaságilag kifejezetten eredményes volt. Rengeteg pénz folyt magánzsebekbe, jelentősen nőtt a befolyás. Szépen kiépült a nyomtatott lapportfólió, újraírták a rádiós piacot, a közterületi médiát, de nem jutottak sehova az online médiában és a tévés álmok sem úgy teljesültek, ahogy azt korábban elképzelték.

(...)

Ha Orbánék folytatják a médiapiac egészpályás letámadását, azzal semmit nem fognak elérni. Bődületesen sok adófizetői pénz megy el arra, hogy hangosabb legyen a fideszes hangszóró, ami egyre jobban emlékezteti majd a népet a szocializmus utolsó évtizedeire. Csak most nincs hermetikusan záródó kupola az ország fölött.

Ebből logikusan az következik, hogy a Fidesz egyetlen módon tudja újra álomba ringatni a magyar népet, ha kiegyezik azokkal a médiacégekkel, akikkel eddig izmoztak, ennek logikusságáról múlt héten már írtunk. Az adófizetők pénzét nem egy még ennél is szervilisebb közmédia felfújására kell költeni, hanem a jelenleg ellenségnek tekintett cégeknek adni. Háttéralkukat kötni, trükközni, kicsit dörgölőzni.

Borzasztóan hangzik és bárcsak ne lenne igazam, de tudna olyat mutatni Habony úr, amitől tömegesen visszatérnének a Híradóba a patakban fürdőző elefántbébik, a magazinokba és bulvárlapokba a családja körében húsvéti vacsorát ülő miniszterelnök, és elfelejtődne az online média oknyomozó munkája.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kiscsillag
2016. október 14. 16:07
Tévedés. A fideszes médiapolitika egyetlen esélye a megkezdett út folytatása.
Titi-mata'i-fa'aaro
2015. április 10. 19:10
Valahogy a '90-es években, amikor gyakorlatilag 90%-os médiafölényben volt a baloldal, mindenki természetesnek tartotta, hogy ha a jobboldal sajtót, akar magának, akkor meg krell csinálja. Viszont a baloldali sajtóra ez nem áll, nekik alanyi jogon jár minden. Ha nem, akkor hiszti van.
kulalak
2015. március 21. 16:26
Túl sok tévét nézünk más népekhez képest. Még mindig túl sok médiamunkás, színész, politikus van ebben az országban. Az utolsó bekezdés igaz, a többi botorság. "A furcsa helyzet most az, hogy a médiapiacnak átmenetileg sokkal jobb lenne a kiegyezés, miközben Magyarország azzal járna jobban, ha a legnagyobb eléréssel működő médiumok továbbra is a hatalom ellenőrzésén munkálkodnának."
teljesenertelmetlen
2015. február 06. 18:01
Nagyon kis pöcsötök van nektek ahhoz, hogy Orbánt zsaroljátok! :))) Majd ő megmondja, hogy mi az egyetlen esélyetek, hogy életben maradjatok! :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!