Elnöki szó

2015. január 06. 07:37

Áder Jánost más fából faragták. Amikor megtért kényszerű, de magas szinten jóváhagyott brüsszeli uniós emigrációjából, még komolyan vette az elnöki posztot.

2015. január 06. 07:37
Friss Róbert
Népszava

„És akkor vasárnap este végigszáguld az interneten a bejelentés: Áder János köztársasági elnök hétfő délelőtt 11-kor sajtónyilatkozatot tesz az ünnepekből munkába megtért nemzet színe előtt. Hogy miről, nem tudni, az elnöki hivatal honlapján semmi, ezért aztán a sajtómunkás el is szégyelli magát, amikor humorizálni kezd: talán lemond, amint a makacs szóbeszéd tartja már jó ideje, hogy helyét a »tüntetésektől berezelt« kormányfőnek adja át, aki amúgy is régóta a Várba vágyik. Esetleg hadat üzenünk az Egyesült Államoknak és az uniónak, netán bemutatja drogtesztjét... Illetlen ötletek, de a köztársasági elnököktől nem szoktuk meg az igazán súlyos bejelentéseket.

Sólyom László »csak« zöld volt, csupán kisiklásnak tekinthetjük, amikor az őszödi beszéd kapcsán az ország erkölcsi válságáról elmélkedett, hogy aztán komoly alkotmányjogi kifogásait már negligálja az őt egykor az államfői székbe segítő Fidesz. Schmitt Pálról még feltételezni is illetlenség bármilyen komolyságot, ő csak kerék akart lenni a gépezetben, alá is írt minden eléje tett papírt, mígnem egy korábban a nevével ékesített vaskosabb iratcsomagban meg nem botlott. Áder Jánost más fából faragták. Amikor megtért kényszerű, de magas szinten jóváhagyott brüsszeli uniós emigrációjából, még komolyan vette az elnöki posztot, s tett érte, hogy ezt elhiggyük neki.

Lestük hát, amint, kiáll hétfő délelőtt 11-kor a Sándor-palota Tükörtermében, és bátran a közvélemény szemébe vágja: január 1-től új szervezeti egységgel, a Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságával bővült a Köztársasági Elnöki Hivatal.

Nincs mit nevetnünk: súlyos szavak ezek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2015. január 06. 11:37
Orbán Cipolla Viktor lovag varázsló előadása folytatódik... "Megint csak legendáról írok most, amely szerint a kormánypártok legbelső köreinek környezetérzékenysége leginkább negatív előjelű. ... Számomra az a döbbenetes, hogy ennek a legendának a kormányzati forrása (lehet, hogy ő is veterán?), akkor beszélt a környezetvédelem mélyrepüléséről, a nemzeti parkok földterületeinek méregetéséről, a civilszervezetekkel kapcsolatos akciókról, amikor az Ökotárs-ról és Móra Veronikáról a Nemzeti Nyomozó Iroda készenléti egységének derék tagjai még talán nem is hallhattak. Most csak elképedve állok, és nézem a „jövendölés” beteljesülését." http://darvasbela.atlatszo.hu/..
Lolka-Bolka
2015. január 06. 09:36
friss te es az elvbarataid nem tudnak mast csak mocskolni .............es ti vagytok a liberalisok . Mi ez elvtars ........................huzz a p.........ba
balbako_
2015. január 06. 08:05
Hányan vágynak kényszerű, de magas szinten jóváhagyott brüsszeli uniós emigrációra? És mégis miben reménykedett a barom? Feloszlatja a kormányt? Új választást ír ki? (Amit egyébként újfent a Fidesz nyerne magasan). Ezek a csodaváró béljósok naponta pofára esnek.
komondor
2015. január 06. 08:04
A csornai bohóc!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!