Kézmosoda

2015. január 27. 16:00

A Kúriának semmi nem tiltja, hogy kollégiumi vélemény kibocsátásával segítse a tisztánlátást. De ódzkodott állást foglalni, és a lovak közé dobta a gyeplőt.

2015. január 27. 16:00
A szerk.
Népszabadság

„A sajtó felelőssége, hogy eldöntse, kitakarja-e a nyilvánosság elé tárt felvételeken a rendőr arcát – üzente a Kúria hétfőn. A legfőbb bírói fórum korábban úgy döntött: olyan felvételeket, amelyeken az egyenruhások felismerhetők, kizárólag az érintettek beleegyezésével lehet közzétenni, az Alkotmánybíróság viszont egy konkrét ügyet vizsgálva másként ítélte meg a helyzetet. (...)

A Kúriának semmi nem tiltja, hogy kollégiumi vélemény kibocsátásával segítse a tisztánlátást. De ódzkodott állást foglalni, és a lovak közé dobta a gyeplőt: ahol a biztonsági játékra törekszenek, kitakarják a rendőrt. A másik véglet, hogy minden képet közölnek. Majd a bíróság eldönti, helyesen jártak-e el. Ennek van tétje: ha tévedtek, minimum százezrekben mérhető sérelemdíjat fizethetnek. A Kúria mossa a kezét.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
paraklétosz
2015. január 28. 18:53
És mi a a Szerkpont véleménye? Mert ők mindig tudják a tutit. Elromlott a tutigenerátoruk?
bunko_jobbos
2015. január 28. 17:59
Szégyen rendőrnek lenni vagy mi a fene, hogy ekkora ügyet csinálnak belőle? Már évek óta megy.
Gombóc XVI. Artúr
2015. január 28. 15:48
Azért a Magyar Nemzetröl se felejtkezz meg: http://magyarnarancs.hu/belpol/a_magyar_nemzet_sajtoperei_hitelvesztesre_allva-62640
Gombóc XVI. Artúr
2015. január 28. 15:46
De azt ugye tudod, hogy "a sajtó"-nak része a Magyar Hírlap, a Magyar Nemzet és a Napi Gazdaság is? Mondjuk a Magyar Nemzetnek volt is már néhány sajtópere...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!