Megidézett terror

2014. december 11. 18:40

Kovászna megye prefektusa nem ért egyet Kölcsey Ferenccel: a magyar nép még nem bűnhődte meg a múltat s a jövendőt.

2014. december 11. 18:40
Páva Adorján
Krónika

„Háromszék áprilisban beiktatott kormánymegbízottjával, Marius Popicával szemben nagy reményeket tápláltak közösségünk helyi vezetői: kiegyensúlyozott értelmiséginek tartották, nem úgy, mint a magyar székely jelképek ellen indított hadjárat miatt perkirályokként emlegetett elődeit. Ehhez képest Popică most példátlan támadásra vetemedett: 5000 lejes bírságot szabott ki azért, mert egy rendezvényen elénekelték a magyar himnuszt. (...)

Lesz miről beszélgetniük. Huszonöt évvel a kommunista diktatúra bukása után ugyanis a román hatalom két, csontigható üzenettel jelezte az erdélyi magyarságnak, hogy nincs vége a meghurcoltatásnak: a Székely Mikó Kollégium újraállamosításával a világi vagyon elkobzásának rémképét, a nemzeti imánkat eléneklők bűnössé nyilvánításával pedig lelki megtörésünk démonait éleszti fel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
császár
2014. december 12. 08:19
Ausztriában nincs semmi nosztalgia a monarchia iránt. Rendbe tették az országukat, okosan politizálnak és az egykori nagyhatalmi pozíció szóba sem kerül. Lehetne ez minta nekünk is és akkor minden leválasztott szeretne ide tartozni. Itthon van a feladat. Először is önzetlen, hozzáértő és felelősségteljes vezetőket kell megválasztani végre!
Senye Péter
2014. december 11. 19:07
Őket nem inti rendre az illetékes követség.
heep
2014. december 11. 18:55
Hát nehéz erre mit írni. Azt mégsem írhatom, hogy dögöljön meg minden román, hisz a statisztika szerint közöttük is kell rendes embernek is lennie. Az, hogy a politikusaik idióták, rasszisták még nem jelenti, hogy minden román is az. Érdekelne, hogy a AI meg a Helsinki Bizottság meg egyéb Soros által pénzelt hasonló jogvédőnek álcázott szervezetek vajon felemelik-e a hangjukat ezekre a dolgokra?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!