Öt szörnyű jóslat a kimoderált internet jövőjéről

2014. június 02. 09:23

Az őszinte, zsigeri kommentelést csak a leggazdagabbak engedhetik majd meg maguknak, akik mélyen a zsebükbe nyúlva előre megfinanszírozhatják a honlapnak kiszabandó kártérítést.

2014. június 02. 09:23
habba
Futurista

„Bajban az internet, úgy tűnik az alkotmánybíróság szerdai döntésével befellegzett a szabad online nyilvánosságnak. Aki még nem hallott volna róla: a határozat szerint az internetes oldalon közzétett sértő kommentekért akkor is felel az oldal üzemeltetője, ha nem volt tudomása a jogsértő tartalomról, vagy ha azokat időben eltávolította. Alig pár héttel ezelőtt az Európai Unió Bírósága is egészen abszurd ítéletet hozott: a Google mostantól kérésre köteles az oldaláról eltávolítani azokat találatokat, melyekről a felhasználó úgy gondolja, hogy a személyiségi jogait sérthetik. (...)

4. Megjelennek a kalózkeresők, az igazi hírek warezben terjednek

Mivel a Google, a Yahoo és a többi nagy kereső csak szigorúan ellenőrzött és megrostált linkeket dobhat ki, felértékelődnek a valódi, életszagú találatok. A Piratebay, az Isohunt meg a többi torrentportál új featurrel jelentkezik: elindulnak a kalózkeresési szolgáltatások, a nyers találatokat titkos szerverekről osztják meg az igazi információra éhes netes közönséggel. A legszaftosabb, cenzúrázatlan adatokhoz (szubjektív véleményt tartalmazó sütireceptek, felsőoktatási rangsorok, posztmodern istenes versek, friss villamosmenetrendek) csak warez oldalakon lehet majd hozzájutni, meghívót szerezni a lehetetlenséggel lesz határos. Politikai elemzésekhez, terméktesztekhez, étteremkritikákhoz és más snuff tartalmakhoz csak a deep weben lehet majd hozzáférni.

5. A felhasználók kitörlik az internetet

A Google-höz már most 3 másodpercenként érkeznek a törlési kérelmek, de a Futurista biztos benne, hogy lesz ez még pörgősebb is. Ha egyszer rákapunk az ízére, eltüntetünk mindent, búcsúzzunk el a big data-tól, a big delete az új buzzword.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
radical
2014. június 11. 21:03
Véleményszabadság Fidesz módra! Gyalázat...szépen lassan lépésenként haladunk a diktatúra és az egypártrendszer felé!
Peter8811
2014. június 03. 22:04
A kérdő jel mindent megold, kérdő jellel senki nem perelhető ha csak nem hoznak egy törvényt hogy azzal is perelhető, vagy 1 betű eltérés a névben: Pl. Kurva annyát a Bokris Lajosnak? Ebbe a mondatba már két védelem is beépült.
MOPO3OB
2014. június 03. 16:30
Vagy https://duckduckgo.com/
MOPO3OB
2014. június 03. 16:30
Na de kérem. Úgy kezdjük az internet szabadsága felett érzett pánikcikket, hogy kapából öncenzúrázzuk magunkat?! Ejnye kedves blogíró! Ez az eredeti cenzúrázatlan kép: http://bit.ly/1fG1PGj 1. Baromi messze vagyunk még ettől. Közelében nincs az természetes nyelvek feldolgozása ennek a víziónak. Ha ott lennénk egyébként az ügyvédek kereshetnének új munkát maguknak. Jönnének az ügyvédbotok. :) 2. A magyar nyelv óriási előnyben van a többivel szemben ha virágnyelvről van szó. Több évszázados kényszer profi szintre művelte ebben a magyar nyelvet. Szóval csak előnyben leszünk. 3. A bírságok mértéke nem a leggazdagabbak anyázásának priorizálását szolgálja. A kőgazdag CNN sem engedhet meg magának durva lejáratást. A vagyoni helyzethez mérik ugyanis a bíróságok a büntetéseket. Külföldi ellenséges "gonosz épp aktuális tengelyéhez tartozó" országok polgárai természetesen nem tartoznak ide, de ők úgysem perelhetnek. 4. A kínai Baidu vagy orosz Yandex fog terjeszkedni nyugati nyelvterületeken is. Úgyis túl nagy már az amcsi Google, nem árt egy kis verseny. 5. Ez csak a nyugati, zömében amerikai multikat fogja sújtani, ami nem is baj. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!