Szarka Dénesnél kóstoltam

2014. február 27. 09:04

Az édeseket kóstolva már most világosan látható, hogy az egyik legfigyelemreméltóbb mádi műhely válhat nem is olyan sokára a Szarka Pincéből.

2014. február 27. 09:04
Ripka Gergely
Táncoló Medve

„A feltörekvő mádi tehetségek fontos képviselője, ami nem kis szó, hiszen Mádon talán a legnagyobb az egy négyzetkilométerre jutó jegyzett borászok száma Hegyalján. Amellett, hogy elkészítette 2009 legjobb aszúját (bezsebelve a Pannon Bormusta Champion díját) nagyon tiszta és világos szemlétettel közelít a borkészíteshez; azzal a szélesebb látókörrel, nyitottsággal, ami szerencsére az egész borvidéken kezd terjedni a fiatal tehetségek körében.

A beépült újabb és újabb élmények, tapasztalatok, az évjáratok kihívásai mind-mind meglátszanak borainak magabiztos stílusán, egyfajta izgalmas fejlődést, csiszolódást mutatva (márkában, arculatban úgyszintén). A kiemelt termőhely a Juharos. A kalauzban is leírtam: a környék egyik legígéretesebb tálentuma a borász, akire oda kell figyelni. (...)

Pont az tetszett Szarka Dénes boraiban, hogy most még nem akarják megváltani sem a világot, sem Tokajt, sem Mádot. Egyszerűen csak szép, tiszta borok, - úgy éreztem, a helyén van bennük minden. Semmi öncélú magamutogatás. És ez fontos!! Egy hasonló léptékű, korú borászat esetében a maga stádiumában ez az ideális és okos előrehaladás. Profin, makulátlanul kivitelezett szárazak, nagy megfejtések nélkül, ám az édeseket kóstolva már most világosan látható, hogy az egyik legfigyelemreméltóbb mádi műhely válhat nem is olyan sokára a Szarka Pincéből.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!