Aggódás

2013. november 06. 20:29

Van az az embertípus, amelyik mindig aggódik. Ha nincs miért aggódnia, hát keres magának valamit, amiért aggódnia lehet.

2013. november 06. 20:29
Pozsonyi Ádám
Magyar Hírlap

„Van az az embertípus, amelyik mindig aggódik. Ha nincs miért aggódnia, hát keres magának valamit, amiért aggódnia lehet. Most Brüsszel is tele van ezzel a különös emberfajtával.

Aggódnak a demokráciáért, aggódnak az emberi jogokért, jelentéseket készítenek, stábokkal mennek forgatni mindenféle távoli földekre, vidékekre – nálunk az utóbbi időben épp a svédek járkálnak előszeretettel, és nagy tömegben jönnek, kamerák mögött aggódva, mindenféle elnyomottakért meg kisebbségekért, összehúzott szemöldökkel vizslatnak utcákat, tereket, falvakat és városokat, bekukkantanak ide is, meg oda is, az ágy alá, a liftaknába, hátha van valami, amiért aggódhatnak. (Mivel rajongásuk tárgya az elnyomás leleplezése, ha nincs miért aggódni, hát gyártanak maguknak valami aggódnivalót.)

Az úgynevezett aggódó ember különös betegségben szenved. A vakság egy sajátos formája támadta meg a tudatát. (...)

A fentebb említett sajátos rövidlátás abban nyilvánul meg, hogy a tőle tíz kilométeren belül lévő problémákat, bajokat, nehézségeket, gondokat egyáltalán nem veszi észre. Azok mintha láthatatlanná válnának számára. Nem érik el a látóidegét. Azok mintha üvegből lennének. Még ha közvetlenül mellette történik is valami, az aggódó ember akkor sem veszi észre. Elmegy mellette. Sőt akár arrébb is tolja útjából, hogy ne zavarja a tőle sok száz kilométerre lévő aggódnivaló tanulmányozásának szertartásában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Finale*
2013. november 07. 08:39
" A székely autonómia kérdése túl közeli neki, nem látja hát meg. Talán nem is érdekli ." Hat persze ,hogy nem erdekli ,hiszen nem ezert fizetik ezeket az aggodo embereket.Nekik mindig azert kell aggodniuk ,amit eppen kiosztottak nekik. Az ,hogy elobb mindenki soprogessen a sajat portaja elott, az olyan maradi ,konzervativ dolog a szamukra .Az nem elegge liberalis.
balbako_
2013. november 07. 05:56
Szerintem ez a lényege: "Van-e joguk Kanadában a biszexuálisoknak fagylaltozni? Bekerültek-e Ukrajnában a zsidó származású festők az iskolai tantervbe? Miért mondott sértő jelzőket egy francia kocsmáros a bevándorlókra tavaly januárban, és szabad-e meztelenül kutyát sétáltatni az Antarktiszon? Ezek kötik le figyelmét, ezek aggódásának tárgyai. A székely autonómia kérdése túl közeli neki, nem látja hát meg. Talán nem is érdekli."
Apáczai
2013. november 07. 05:55
Jó írás, rátapintott a lényegre. Ez abból is kiolvasható, ahogy az aggódók klientúrája erre az írásra reflektál. Az "aggógás" új értelmet kapott a közbeszéd (balliberális, de főként posztbolsevik) alakítóitól. Aggódni azt jelenti, hogy el kell takarítani, meg kell szűntetni, diszkvalifikálni kell, mert sérti a mi kis érdekszféránkat. Aggódnak, ha csökkennek a rezsiköltségek. Aggódnak, ha adót kell fizessenek azok, akik eddig kiváltságot élveztek. Aggódnak, ha lelepleződnek a maffiabaloldal bűnei, mert a "demokratikus baloldal+ lejáratódik és elveszti még a maradék hitelét is. Aggódnak, ha valami sikeres Magyarországon, és követhető példaként veszélyezteti a multinacionális (internacionalista) érdekeket. Az anyák már nem is aggódnak a gyermekeikért, mert az aggódás egy szűk kör áűltal kisajátított lerohanási eszköz. Nyugodtan nevezhető fegyvernek is.
*ufó*
2013. november 06. 23:05
--Az úgynevezett aggódó ember különös betegségben szenved.-- mért nem free a mhírlap veb-en ? :) egyebkent maximalisan igaz van, adamnak agg-ban
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!