Üzenet a palackban

2013. november 09. 09:27

El kell magyarázni a világnak, hogy a palackhamisítás, miként az alkotmány, a médiatörvény sem úgy van, ahogyan az a maga mivoltában látszik, hanem fordítva.

2013. november 09. 09:27
Megyesi Gusztáv
NOL

„Több mint két hete már, hogy a müncheni Abendzeitung rendőrségi forrásokra hivatkozva hazánkat lejárató cikket tett közzé, miszerint Magyarországon titkos palackhamisító gyár működik, ahol ezrével állítják elő a hamis vonalkóddal ellátott műanyag palackokat, ezeket azután a müncheni áruházak automatáinál váltják vissza, darabját 25 eurócentért, már eddig is több tízezer eurós kárt okozva a boltoknak.

Mondom, ez két hete jelent meg, ám se a Miniszterelnökség, se Martonyi külügyminiszter nem tiltakozott, de még a Magyar Nemzet tudósítója se szólította fel nyílt szarevésre a cikk seggfej szerzőjét. A berlini nagykövetről, dr. Czukor Józsefről nem is szólva, akinek már eleve munkaköri kötelessége lett volna nemhogy a bajor lap főszerkesztőjét rendreutasítani, hogy miért nem a rezsicsökkentésről írnak, de a berlini kancellárián Angela Merkelnél is jelezni, hogy nem lesz ez így jó, előbb-utóbb a magyar miniszterelnöknek is elfogy a türelme. Tessék dr. Czukor nagykövetnek példát vennie Makkay Lilla stockholmi nagykövet asszonyról, aki az egész svéd állami televíziót állította a szőnyeg szélére. (...)


Annak idején az olajszőkítés nagyszerűségét se értette a világ, aztán pár év alatt az érvényesülés szimbóluma lett. Nem is érteni, miért nincs még mindig Magyarország címerében a kettős kereszt alatt olajoshordó; mindjárt a tetejére lehetne állítani egy hamis vonalkódú, behorpadt, kétliteres Salvus-palackot; egyszer még a világ igen hálás lesz nekünk. Mindenesetre a golyóstoll, a C-vitamin meg a csuklós busz után most ezzel járulunk hozzá az egyetemes civilizáció további fejlődéséhez; ami részünkről ebben az évezredben már ne is nagyon számítson többre a világ.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. november 10. 09:32
Ha a hülyeség fájna mg üvöltene!! Mennyi is a szállítási költség Mo-ról münchenig??? Ja münchenben van a gyártósor!!!
Agricola
2013. november 10. 09:04
Megyesi Gusztáv ez a magyargyűlölő barom, szereti, ha Magyarország ellen hazug, rágalmazó, lejárató propagandát folytatnak külföldön. Vannak erők, külföldön is, amelyek célja Magyarország befeketítése, lejáratása, annak a téveszmének általános elterjesztése, miszerint Magyarország csaknem 70 évvel a nácizmus totális veresége után is napjainkban egy náci ország, amelytől egész Európának rettegnie kell. Aljas lejárató kampányuk sikerét jól kifejezi a Le Monde aljas karikatúrája, amely színvonalában egy háborús propaganda szintjére süllyedt: Magyarországot náci egyenruhában ábrázolja, Hét ember masírozik náci egyenruhában, mindegyik mezén egy-egy betű. Ha összeolvassuk, HONGRIE=MAGYARORSZÁG a szöveg értelme! Ez az aljas agitáció a modern időkben a mai modern Európában is normális/elfogadható? A Pravda (Igazság) készített annak idején hasonló „színvonalú” karikatúrákat „halálos ellenségeiről” például Joszif Broz Titoról. A mostani Le Monde semmivel sem különb az akkori Pravdánál. Vannak olyan erők, amelyek érdekeltek Magyarország lejáratásásban, és vannak olyanok Magyarországon, akik munícióval látják el a Magyarországgal szemben őrjöngőket és az üresen fecsegő provokátorokat.
blumen
2013. november 10. 08:27
Sajnos a hir igaz.Az is,hogy ez jobban lejárat bennünket mint a svéd tv filmje.Akik ebből politikai elvakultságuk miatt kételkedő kommenteket főznek ide,azok valóban hamis "vonalkóddal rendelkeznek.
várúr
2013. november 09. 22:02
Gusztáv. A stockholmi magyar nagykövet asszony a svéd tévé egyetlen hamisító műsorát "állította a szőnyeg szélére". A nyílt hazudozásra válaszolt. Nem kért helyreigazítást. Közölte a véleményét, mely minden tekintetben helytálló. Unalmas vagy Gusztáv. Ha csak ennyit tudsz, igyál, böfögj és hagyj fel az írással.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!