Magyar zászló a Felvidéken, azaz a globalizáció dicsérete

2013. szeptember 26. 21:13

Mi magyarok, mi sírva-vigadók felismerjük-e azt a lehetőséget, amit a globalizáció jelent nekünk?

2013. szeptember 26. 21:13
Rozványi Dávid
Polgár Portál

„Fel kell tennem a kérdést: mi magyarok, mi sírva-vigadók felismerjük-e azt a lehetőséget, amit a globalizáció jelent nekünk, akiket a történelem és a nagyhatalmi akarat hét határon keresztül szórt? Miként lehet az, hogy amit a politikai, nemzeti akarat nem tudott elérni, hogy magyar felirat és zászló legyen kint, az üzlet, a profit el tudta intézni? Nem a gyengeségünk jele-e, hogy így kellett történnie?

A válaszom az, hogy nem. Ez azt jelenti, hogy mi igenis ott vagyunk és ott is maradunk, hogy hiába tagadja is a hivatalos szlovák politika, amely még mindig a benesi alapokon áll, számolni kell velünk.

Majd írok Kassáról is, és a szádelői völgyről, de hadd legyen ez az első gondolat, amit a felvidéki utaimról írok: hogy ott is otthon vagyunk és otthon is leszünk. És minden magyart bátorítok arra, hogy éljen azzal a lehetőséggel, amit a globalizáció jelent: használjuk ki, hogy az interneten nincsenek határőrök, gondolataink szabadon áramolhatnak, hogy a határon lassítás nélkül haladhatunk át. Mert magyarnak lenni nem egy szép gondolat, amit a házioltáron őrzünk, hanem olyan valóság, amit nap, mint nap meg kell élnünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2013. szeptember 27. 13:43
Az EU éremnek is két oldala van, használjuk ki, amelyik jó nekünk.
56október
2013. szeptember 27. 13:24
Megmondom őszintén, én sose értettem, mi van a szlovákban akkora érték, hogy pont egy magyarnak kéne hasonulnia hozzá. És ezt tényleg minden elfogultság nélkül mondom. Ha az ellenkezőjét tapasztalnám, azt is elismerném.
Rozványi Dávid
2013. szeptember 27. 11:26
Kedves Akitlosz! Éppen ez a mi felelősségünk... aki ott él, meg tud-e maradni magyarnak, s mi, akik a jelenlegi határokon belül élünk, a hagyományos eszközökön túl, tudjuk-e modern, a globalizáció eszközeivel is segíteni, elsősorban a megmaradást, majd a gyarapodást is.
Rozványi Dávid
2013. szeptember 27. 11:21
Kedves Simon! Sajnos a mandineren csak a szöveg egy részlete jelent meg, kép nélkül, így talán nem érthető, hogy miért írok a globalizációról: az egyetlen magyar zászlót egy bevásárlóközpont reklámján láttam... (a kép az eredeti blogomban látható)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!