A végleges munka még nem kezdődött el

2013. szeptember 03. 14:07

A jó gyerekek, ha ütik őket, jól teljesítenek, de e legtehetségesebb gyerek is, ha nem fogják a kezét, akkor elkallódik, elvész.

2013. szeptember 03. 14:07
Kósa Lajos
NOL

„És ugye azt láttuk, miután napnál világosabb mindenki számára, hogy egy nemzet versenyképességét nem a legrosszabbak teljesítménye határozza meg, hanem a legjobbaké. Ugye nem kell mondjam, hogy egy focihasonlattal éljek, nem az dönti el, hogy a Loki milyen jó, hogy a legrosszabb játékosunk mennyivel jobb mondjuk a Videoton legrosszabb játékosánál, vagy a Barcelona legrosszabb játékosánál. Az a kérdés, hogy a mi legjobb játékosunk meg a Messi hogyan aránylik egymáshoz. Az igazi teljesítmény abból jön. Ez nem jelenti azt, hogy a legrosszabbak nem olyan fontosak, vagy a leggyengébb teljesítményűek, csak eltolódott a magyar oktatási rendszer ebbe az irányba.

És nem tudtunk mást csinálni, miután a nemzet versenyképességét a legjobb tíz százalék határozza meg, igaz, ezt sokan vitatják, de szerintem nem érdemes ezen bíbelődni, mert nagyon-nagyon sok tanulmány, kutatási eredmény szól arról, hogy fantasztikusan fontos egy ország számára, hogy a legtehetségesebbekkel hogyan bánik, hogyan gondozza őket, ezért az egész átalakítást tulajdonképpen az motiválta, hogy próbáljuk meg megváltoztatni az oktatási rendszerünket, és erőnek erejével elérni, hogy a legrosszabb tíz százalék a legjobbak között legyen, meg a legjobb tíz százalék is a legjobb tíz százalék között legyen.

Na most, kedves diákok, kedves kollegák, egyelőre csak az intézményi eszközöket alakítottuk ki ehhez. Tehát a végleges munka még nem kezdődött el. Most jön majd csak igazán az, amikor reményeink szerint jön a tanfelügyeleti ellenőrzés, jön a  fenntartói ellenőrzés, és megköveteli a kollegáktól, hogy jó teljesítményt kell leadni. És aki a rendszerben nem jól teljesít, ahelyett kell keresni olyat, aki jól teljesít. Muszáj ezt csinálni, mert a tanárokon, a minőségellenőrzésen, a minőségbiztosításon, a követelményeken múlik az, hogy egyébként a gyerekek hogyan fognak teljesíteni, mert amúgy a jó gyerekek, ha ütik őket, jól teljesítenek, de e legtehetségesebb gyerek is, ha nem fogják a kezét, akkor elkallódik, elvész.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2013. szeptember 04. 10:36
egy első évesnek, minek kell erkölcstant tanulni?
MacElek
2013. szeptember 03. 18:55
Attól függ, ki fogja a kezét...
Énekes Vazul
2013. szeptember 03. 17:05
Hisztéria. Hisztéria. Már a semmire is ráugranak, hogy valamiből negatív hírt lehessen csinálni. A beszédben semmi botrányos nem hangzott el. Csak jegyzetet használt és kötetlenül beszélt. A beszédet meg kell érteni. Senki nem fog itt gyerekeket verni. Elképesztő butaság ezt az egészet félremagyarázni. El lehet jönni Debrecenbe és össze lehet hasonlítani, hogy mit csinált Kósa, valamint az MSZP-SZDSZ a maguk ideje alatt. Ég és föld a különbség. Kósát már annyiszor ki akarták csinálni, szerintem ezzel még csak karcolást sem ejtettek rajta. Egy hírben még azt is felrótták neki, hogy motorral érkezett a helyszínre. Ez egy kreált álhír és semmi több.
tatka46
2013. szeptember 03. 16:49
Kósát tényleg verték, pedig nem az esze miatt lett aki lett.Ha pedig ha hülyére verték, hogy lehet képviselő? Ja Fideszes , akkor más bocs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!