(Tarlós) Pistának jó lesz

2013. május 08. 11:48

Nem a céllal van a probléma, hanem a cél elérésére kieszelt módozattal.

2013. május 08. 11:48
Földi Bence
Campusonline

„Alapvetően bírom Tarlós nyers stílusát, hogy nem egy mainstream, politikailag korrekt politikus, hanem a ritka, szókimondó fajta utolsó mintapéldányainak egyike. Eddigi városvezetési munkájával sincsenek komolyabb problémáim, a hajléktalanokkal kapcsolatos fellépését például itt méltattam. Ugyanakkor szomorúan kell konstatálnom, hogy a legtöbb kormánypárti, vagy ahhoz közeli politikushoz hasonlóan ő is alternatív valóságban él, ahol a paranoia meghatározó tényezője a mindennapoknak. Szomorú, hogy Tarlós úgy látja: csak politikai haszonszerzés lehet az indítéka annak, ha őt, vagy a kormányfőt kritizálja valaki.

Jelen esetben nem azzal van a fő probléma, hogy a főváros visszaszerezné a Balettintézetet, a Kodály körönd épületeit és egyéb külföldi kézen lévő ingatlanokat. Forgalmas helyen lévő épületek ezek, amelyek fontosak Budapestnek és lakóinak egyaránt. Nem szabad hagyni, hogy lepusztuljanak, szétrohadjanak. Minden eszközt meg kell ragadni arra, hogy a főváros megmentse ezeket az ingatlanokat a jövő nemzedékei számára.

Ugyanakkor itt van a komoly nézeteltérés Tarlósék és a közvélemény jókora hányada között. Tarlós azzal érvel, hogy »Nem az emberek vannak a jogszabályokért, hanem a jogszabályok az emberekért«. Ezzel egyet is lehet érteni, de ez a kijelentés még nem indokolja, hogy a kormányfő áttuszkoljon egy olyan törvényt, amely mondjuk a korábbi jogszabályokba ütköző módon juttatná vissza a fent említett ingatlanokat a főváros kezére. Mert a jogszabályok valóban az emberekért vannak, de nem azért, hogy a pillanatnyi érdekeket a korábbi törvényekbe ütköző módon érvényesítsék velük.

Tehát nem a céllal van a probléma, hanem a cél elérésére kieszelt módozattal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2013. május 08. 18:45
Tarlós paranoid? Höhö!
Zokni
2013. május 08. 13:15
Hogy "... ritka, szókimondó fajta utolsó mintapéldányainak egyike..." lenne Tarlós, nos ez az Ön dolga. Én csak úgy mondanám, hogy ő egyszerűen egy bunkó. De EZEKNEK ez kell. De egy adásvétel utólagos megsemmisítése kifejezetten az emberek ellen lenne, s nem a jogszabályok ellen. A Balettintézet második vevője, ha ténylegesen kiadott egy hatalmas összeget, azt a veszteséget magyar állam nem nyeletheti le vele. Abból akkora kártérítési per, és fizetési kötelezettség lenne, amit a közösség, tehát az EMBEREK pénzéből állná az állam. Persze, ha a közösség érdekében Tarlós és Orbán a saját farkát használná a csalán kiirtására, a lelkük - és a családi életük - rajta...
tatka46
2013. május 08. 12:35
Azért megdöbbentő volt az, hogy Orbán saját maga alkot egy törvényt, mindegy,hogy mit, nem fontos de ilyet nem mond egy demokráciában élő miniszterelnök, na itt van az,hogy a demokrácia tünőben van itthon.Abba mindenki egyet ért, hogy az ilyen évekig álló épületekell valamit csinálni kell, sok van ilyen országszerte, de ne egy kiskirálynak képzelő politikus beszólására.
tarackos
2013. május 08. 12:34
Közismert a narancsos oligarcha felfogása: a cél szentesíti az eszközt. Ha kell megzsarolnak 3 milla magyart, magyar egzisztenciákat tesznek tönkre, diákokat gyaláznak. Semmi sem számít csak a hatalom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!