Alap a csúcsminőséghez

2013. május 09. 17:14

Ha nem hinnék benne, hogy létre lehet hozni a változást, akkor nem fogadtam volna el a kihívást. Négy-öt vezető a sikerhez kevés, mindenkinek akarnia és hinnie kell benne.

2013. május 09. 17:14
Áts Károly
A kárpitos lánya

- Ehhez szemlélet átalakítás is szükséges. Oktatás nélkül ez nem elképzelhető!

Áts Károly  - Mindig is azt vallottam, hogy a bor élete a tőkén, a szőlőben dől el, és csupán tizenöt-húsz százaléknyi a borász játéktere. Érdekeltté kell tennünk a termelőt, hogy jobb minőséget termeljen és lássa, hogy ha minőséget termel, az megéri hosszú távon. Érezniük kell a partnereinknek, hogy az ő munkájuk is része a sikertörténetnek. Annak reményében vállaltam el a főborászi felkérést, hogy jó minőségű borokat készíthetek a szélesebb vásárlói közönségnek.

Természetesen a Kereskedőház tulajdonában lévő hetven hektáron van néhány olyan dűlő - a Szarvas Királyi birtok, a Mádi Király - Kővágó terület és Tolcsván a Szentvér dűlő – ami borász szemmel szívet megdobogtató történelmi nagy dűlő. Ez alapot ad ahhoz, hogy csúcsminőséget is termeljünk irányított műveléssel saját területről. Ha nem hinnék benne, hogy létre lehet hozni a változást, akkor nem fogadtam volna el a kihívást. Négy-öt vezető a sikerhez kevés, mindenkinek akarnia és hinnie kell benne.

- Korábbi munkahelyéhez, a Royal Tokajihoz képest a méretbeli különbség az egyik legfontosabb különbség.

Áts Károly - Így van és ez az, ami szép benne. Sátoraljaújhelytől kezdve Tokajon át Mádon keresztül mindenhonnan érkezik hozzánk a szőlő. Ebből elkészíteni az igazi Tokaji jelleget és megmutatni egy furmintban, egy késői szüretben, ez elgondolkodtat és beremegteti a lábamat, de állok elébe a feladatnak.

- A tervezett termékpalettáról mi tudható?

Áts Károly – Tokaj-Hegyalja sokszínűségét tükröznie kell, de az eddigi széles termékpalettához képest szűkített keresztmetszetben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!