Tokaj és Wachau alaphangjai

2013. április 24. 06:49

Vakon is világosság fénylett a Wachau körül, s bár nagyon rossz ezt leírni, a tokaji borok körül - kevés kivételtől eltekintve - inkább homály bontakozott ki világ’ helyett.

2013. április 24. 06:49
Ripka Gergely
Gault&Millau

„A cél az volt, hogy felmérjük, mit adnak 10 euró alatt Wachauban és mit Tokajban. A vakon tapogatózás inkább a széles tokaji merítésen belül volt izgalmas, mert a két borvidék az osztrák precizitás miatt nem volt összetéveszthető. Azt ne tőlem kérdezzék, hogy miért jó ennek a wachaui óriásnak, hogy 15 közel egyforma grüner veltlinert palackoz, de az egyértelmű volt mindenki számára az est folyamán, hogy kiforrott profizmusból, tisztaságból még mindig oktatnak minket nyugati szomszédaink.

Vakon is világosság fénylett a Wachau körül, s bár nagyon rossz ezt leírni, a tokaji borok körül - kevés kivételtől eltekintve - inkább homály bontakozott ki világ’ helyett. Rengeteg volt a bizonytalan bor, ami bizony a tokaji termékpiramis alján is épp eléggé elkeserítő. Nem vagyok a negatív kritikák embere, úgyhogy nem is ragozom tovább (már csak azért sem, mert a csalódások mellett volt részünk pár biztató meglepetésben is az est folyamán).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!