Mi történt az Indexnél?

2013. február 22. 14:23

Nem is a nagyrészt Mészáros Zsófit méltató közlemény ad okot komoly aggodalomra, hanem az a fotó, amivel a főszerkesztő távozásáról szóló hírt illusztrálták.

2013. február 22. 14:23
Poldi bá
Poldi bácsi megmondója

Tulajdonképpen ajándék volt minden nap Uj Péter távozása után. A tulajdonosi viszonyok ismeretében az ember nem is értette, hogy maradhatott meg az Index olyannak, amilyennek megismertük-megszerettük.

Úgy látszik, hogy most már túl nagy a tét. Nem lehet játszadozni. Ha »feljebb« fel-feladják a demokrácia működtetésének és működésének látszatát, akkor ezen a szinten is zárni kell a sorokat.

Nem is a nagyrészt Mészáros Zsófit méltató közlemény ad okot komoly aggodalomra, hanem az a fotó, amivel a főszerkesztő távozásáról szóló hírt illusztrálták. A kollégák, gondolom, vezetőtársak, támasztják a falat és merednek a semmibe. Istenem hányszor megéltem én is ezt! A »történelmi változás« pillanatának hangulata, félelemmel vegyes kétségbeesés, befelé őrzött, lefojtott vélemény tükröződik az arcokon. Van aki félrefordítja a fejét, a másik előre mered, a harmadik lefelé bámul, mintha a cipőjét nézné. Indulhat a fotó az idei termésből jövőre merítő »Az év sajtófotója« pályázaton, az tuti.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2013. február 25. 21:37
Azt hiszem, h. egy nagyon uszító, csak a közönség egyik felének véleményére adó portál manapság sokáig nem lehet sikeres, valahogy meg kell próbálni szélesebb körhöz szólni, mint amelyik erre a szűkített látásmódra, gyakran közönséges hangra is vevő. A Heti Válaszban annyira szeretem Borókai elemzéseit, mert egészen egyszerűen nem érzelmekre apellál, ész érveket sorol, a hang, amit megüt, összehasonlíthatatlan egy ilyen Indexével. A Heti Válasz a deviza hitelezés kezdetén megírta, milyen veszélyes bárkinek a keresetétől eltérő pénznemben eladósodni. Török Gábor is van mostanában a Válaszban, az ő hangja is köz-hang, örülök, h. publikál a mi lapunkban is. Az Index oldalán bizonyára nehéz megérteni, h.nem mindenki nyomorodott el, h. sokan látják, akinek jól esik tüntet, senkit nem vernek ezért össze, nem felejtem el, mikor öregasszonyokat vertek a Parlament előtt, az újságokban, TV-kben aztán igazán szabadon megy ugyanaz a kommentár, mint a Gyurcsány kormány alatt. Azért az cifra volt, mikor a ker. TV-k engedélyét még a lejárat előtt Gyurcsányék nagyon kedvező anyagi kondíciókkal meghosszabbították, biztos, ami biztos... Az Index, mint a szabályok és demokrácia és jó ízlés őre, akkor nem tiltakozott...
balbako_
2013. február 25. 21:34
Ez olyan nesze semmi fogd meg jól! Egy csomó lógó orrú nem túl szimpatikus pofa, egy nő aki elment? kirúgták? jobb állást kapott? Az egyre jobban balra tolódó Index és dodonai szöveg, sóhajok, üldöztetés, búbánat. Csak a lényeg maradt le.
OrangeOrder
2013. február 25. 19:40
Ez olyan szomorú, szegény Indeksz... :((((( pedig már majdnem HVG-szerűen szélsőbalosak lettek! Most jön a narancsuralom vagy mi?
pic
2013. február 25. 12:15
Én elfordultam.Gondolom sokan. Kiben van a hiba? Bennem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!