Matolcsy és a négyek bandája

2013. február 11. 09:53

Matolcsy mesterben sok más mellett az a jó, hogy más tudós elmékkel ellentétben nem bújik el egy hűvös elefántcsonttoronyba, hanem gyakorta megnyilvánul a köz előtt.

2013. február 11. 09:53
Föld S. Péter
Föld S. Péter blog

„Matolcsy mesterben sok más mellett az a jó, hogy - más tudós elmékkel ellentétben -, nem bújik el egy hűvös elefántcsonttoronyba, hanem gyakorta megnyilvánul a köz előtt: amikor nem sajtótájékoztatón teszi közkinccsé az okosságot, akkor a Heti Válaszban osztja az észt. Heti rendszerességgel írja jegyzeteit, állítólag havi százezer forintos honoráriumért. Nem mintha rá lenne szorulva erre a csekély összegre, inkább csak azért, hogy neve legyen a gyereknek.

Most már konkrétan tudjuk, amit eddig is sejtettünk: hogy négy tényező miatt nem hasítja a vizet a fürge kis gyorsnaszád, a négyek bandája miatt nem tud beteljesülni az egyébként csodálatos tündérmese.

Az aszályról nincs mit mondani, tudja mindenki: Gyurcsány a hibás. A bankrendszer valószínűleg Bajnai sara, az uniós befektetések elmaradása pedig feltehetőleg a szociknak köszönhető.

Maradna a belső fogyasztás csökkenése, amivel nem nagyon lehet mit kezdeni. A belső fogyasztást, illetve annak csökkenését nem nagyon tudjuk másokra kenni, mert nem más, hanem mi magunk, magyarok vagyunk azok, akik nem fogyasztunk eleget. Abba most nem mennék bele, hogy szándékos szabotázs áll-e e szégyenletes nem-fogyasztás hátterében, s hogy vajon direkt kitolásból nem fogyasztunk eleget, mert így próbálunk keresztbe feküdni a fülkeforradalom unortodox vívmányainak. Nyilván vannak köztünk ilyenek is, akik, bár megtehetnék, inkább nem vesznek semmit.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2013. február 11. 12:04
"Abba most nem mennék bele, hogy szándékos szabotázs áll-e e szégyenletes nem-fogyasztás hátterében, s hogy vajon direkt kitolásból nem fogyasztunk eleget, mert így próbálunk keresztbe feküdni a fülkeforradalom unortodox vívmányainak." Hehehe, hasonlót mondtam az egykulcsosnál :)))
Charlie Chan
2013. február 11. 10:58
Ez az ember biztosan ezt akarta mondani?
silvester
2013. február 11. 10:53
Kigyelmed után talán a csonttoronyba vonul Ő is és megkérdezi nagy eszedtől,mi lenne a jó-számotokra?.
Fakutya őrnagy
2013. február 11. 10:39
Maoista koszfészek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!