Furmintlegendák

2013. február 04. 16:33

Megkeresett a Vinoport, hogy írjam le a három eddigi legemlékezetesebb furmintot. Bott pince, Somlói Apátsági Pince és Kovács Zoltán, a Disznókő főborásza a listán.

2013. február 04. 16:33
Bukovics Martin
Tumblr

„Százötven blogger, újságíró, kereskedő, oktató és sommelier mellett engem is megkeresett a Vinoport a Furmint Február kapcsán, hogy írjam meg számukra az általam valaha kóstolt három legemlékezetesebb száraz/félszáraz furmintot - a kikötés csak annyi, hogy palackozott tétel legyen, tehát hordóminta semmiképpen, de kereskedelmi forgalomba nem feltétlenül kellett kerülnie a bornak. Talán másoknak is érdekes lehet a válaszom, ezért itt van:

+ Bott Pince Csontos-dűlő furmint 2009

Igazából a pince összes borát írhatnám ide, ahogyan Berecz Stephanie furmintjait is, de muszáj volt kiválasztanom egyet, és az ez lett. Nagy élmény.

+ Somlói Apátsági Pincészet furmint 2010

Nem feltétlenül az a stílus, amit én kedvelek és keresek, de ettől függetlenül nem hiszem, hogy el lehetne menni mellette szó nélkül. Nem is megyek.

+ Kovács Zoltán Nyergesek-dűlő furmint 2011

Nyilván nem ez a tétel fog nyerni, de fontosnak tartottam megemlíteni. A bor a Disznókő főborászának saját, családi használatra készült bora a tállyai Nyergesek-dűlőből. Eddig egyedül 2011-ben készített a területről bort, mert ezt az évet ítélte csak megfelelőnek hozzá. Mérföldkőnek érzem a tállyai borban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!