Jöjjön minden, ami nő!

2013. január 18. 18:19

A nagy kiadók nem láttak potenciált abban, hogy egy női portál ennyire hangsúlyos lehet. Interjú.

2013. január 18. 18:19
Gyulai György
Kreatív

„Mikor jött a Femina ötlete?

2005 végén már láttuk, hogy nagyon sok kis oldalunk van, és szinte mindegyiket nők látogatták. Ezek az oldalak 1-3 ezres látogatottsággal bírtak, így külön-külön nem volt nagy súlyuk a hirdetőknél. Kitaláltuk, hogy csinálunk egy olvasztótégelyt, a Feminát, ami először egy női életmódszájtként működött, és az említett témákat egy oldalon fogta össze.

Most már nem életmódszájt?

Nem, most gyakorlatilag egy teljes értékű női portál – és egyedüli ezen a területen –, amelyik politikával, közélettel is foglalkozik. Nyilván női szemüvegen keresztül mutatjuk be a témát, és a politika mellett a klasszikus női témák, a szépségápolás, egészségmegőrzés, főzés hangsúlyosak, de az ezotéria és a sztárok világa is rendkívül népszerű. Amikor átalakítottuk az oldalt, azt mondtuk, ne szűkítsük be magunkat az életmód területre, jöjjön minden, ami nő! Akkor már átjött hozzánk főszerkesztőnek Rácz Brigi, aki korábban a Sanománál dolgozott a Nők Lapja Café (NLC) szerkesztőségében. Ő volt az, aki teljesen új irányt mutatott, átszerkesztette az egész portált, és összeraktunk egy új csapatot, ekkor vált a Femina teljes értékű női portállá.

Szerinted miért volt rés akkor ezen a piacon? Miért nem töltötték ki a nagy szereplők? A Velvet.hu és a Nana.hu például azóta már teljesen átalakult, mert nem jött be nekik.

Én úgy érzem, hogy a nagy kiadók nem hitek ebben erősen, nem láttak potenciált abban, hogy egy női portál ennyire hangsúlyos lehet, másrészt hogy egy női portál ilyen erős hirdetői bázis lehet. A nagyok a nyomtatott magazinokban hittek, és azt gondolták, hogy ez az állapot örökre fenn fog maradni. Túl későn ébredtek. Pedig hirdetői szempontból – még válságidőszakban is – a női márkák a legaktívabbak, de ez nemcsak az internetre igaz, hanem a tévére is, a reklámszpotok 80-90 százaléka nőknek szól. A nőknek még mindig el lehet adni termékeket és szolgáltatásokat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!