Alternatíva-kerekasztal a felsőoktatásról

2013. január 25. 15:57

Megkerestük a Fidelitast, az IKSZ-et, az IDE-t, az LMP-t, a Jobbikot és az MSZP Ifjúsági Tagozatát, hogy beszélgessenek velünk, mondják el, mit gondolnak ők a felsőoktatásról.

2013. január 25. 15:57
Alternatíva
Alternatíva

A hallgatói mozgalom a kezdetektől fogva igyekezett elhatárolódni a pártpolitikától, a politikusokat magánszemélyként üdvözölte, nem hagyta, hogy valamelyik csoportosulás rátelepedjen a tiltakozásokra. Ezt a jelenlegi fanatizált közgondolkodás világában szintén jó lépésnek tartjuk, legalábbis egy bizonyos pontig. A Hallgatói Hálózatra ugyanis nem lehet majd szavazni 2014 tavaszán: bárhogy alakul is a választás, a minisztériumban valamelyik párt vagy pártszövetség politikusai fognak dönteni a felsőoktatásról. Ezért érezzük szükségét, hogy az oktatáspolitikával kapcsolatban egy asztalhoz ültessük a parlamenti pártok képviselőit, és tőlük is azokat, akiket a téma még közelebbről érinthet: a pártok ifjúsági szervezeteinek tagjait.

Megkerestük a Fidelitast, az IKSZ-et, az IDE-t, az LMP-t, a Jobbikot és az MSZP Ifjúsági Tagozatát, hogy beszélgessenek velünk, mondják el, mit gondolnak ők a felsőoktatásról. Jövő hét pénteken, azaz 2013. február elsején hat órai kezdettel Budán megtartjuk az első Alternatíva-kerekasztalt, melynek témái a felsőoktatási reform és a hallgatói tiltakozások lesznek. A beszélgetés után igény szerint lehetőséget biztosítunk a HaHa és a HÖOK képviselőinek, hogy reagáljanak, s aztán ti is szót kaphattok.

Gyertek el!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pierre bayle
2013. január 26. 08:47
Fidelitas... LOL, kiváncsi vagyok, mi lesz a "véleményük". Múlt héten ez volt, jövő héten ez lesz, de mindenképpen az, amit a Jel éppen mond.
geraz51
2013. január 25. 18:15
Már megint egy fantom szervezet.Bár azzal,hogy szeretettel üdvözölték Vadai Ágnest már tudjuk honnan fúj a szél.
antioligarcha
2013. január 25. 17:42
Ez rohadt jó dolog. Miután az internet korában élünk, ezért talán elkérhettétek volna a pártok azon linkjeit, ahol a felsőoktatási programjaikat addig is olvasgathattuk volna. Mert ez így egy Hyde parkba fog fúlni egy csomó önfényező hülye gyerekkel.
Zokni
2013. január 25. 16:17
Helyes. Minél több nyilvánosságot a közvetlen érdekek kifejeződésének. Ha ehhez meg kell hívni a pártokat, akkor úgy. Mert tök mindegy, hogy ifjúsági egy szervezet, akkor is a párt érdeke szerint alkot majd véleményt. De mindegy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!