Prostituáltak

2012. december 19. 13:57

A Megváltó közvetlen közelségében mindannyian, nincs kivétel, prostituáltak vagyunk, beleértve az egyházi intézményt is: ennek a belátása valódi kezdet mindannyiunk számára.

2012. december 19. 13:57
Visky András
Református.hu

A vitában mindazonáltal elhangzik egy kérdés, amely személyesen megérintett, kísérletet teszek tehát erre az egyetlen fölvetésre a magam módján válaszolni, adventi lelkigyakorlatként, ha úgy tetszik. A kérdés így hangzik: Mit keres egy prostituált ebben a születési sztoriban?

Azt amit mi mindannyian és bizony én magam is: hitelességet, létezésünk méltóságát, a szeretet közvetlenségét és ingyenességét, iszonyatos örömtelenségünk és meddőségünk elvételét, istenarcúságunk helyreállítását. A film prostituáltja ugyanazt keresi, amit egy bibliai másik, a városból kitaszított, kőfalon lakó jerikói Ráháb, akit a Zsidókhoz írt levél szerzője Ábrahámmal, Jákóbbal és Józseffel együtt a hit hősei között emleget, mert Józsuét és társait „békességgel fogadta", és akit a Szentírás Jézus nemzetségtáblázatába is fölvesz, tehát Krisztus ősanyjaként emleget.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kgyula
2012. december 21. 14:21
A véleményért elnézést kérni? Miféle gondolkodás ez? Azoknak a lelkészeknek, akik kritizálták (és nem "alázták"!) a filmet, tudják jól, hogy mihez igazodjanak, de az nem egy másik ember véleménye... Én inkább az ő "igazodási pontjukat" ajánlanám minden, magát keresztyénnek valló ember számára.
durrbele
2012. december 21. 10:57
Biblia alapján az egész emberiség szaporodása egy vérfertő.
Öreg
2012. december 20. 20:28
Javaslom mindenkinek elolvasásra az evangélikus egyház lelkészi elnökének a filmről írott /dícsérő/ állásfoglalását. Jó lenne, ha a református egyház filmet alázó kritikusai alaposabban megnéznék a filmet -elolvasnák az emlitett kritikát- és elnézést kérnének!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!