Kövesd Bercit!

2012. december 07. 14:38

Évek óta óriási a felhozatal a közösségimédia-gurukból. Helyettük sokkal nagyobb szükség lenne arra, hogy minden szakmának legyen egy saját meskóbercije.

2012. december 07. 14:38

„Ha nem vagy orvos - gondolom, hogy olvasóim többsége nem az - , akkor is nagyon tanulságos ez az előadás. Egyrészt adott egy, az internetet intenzíven használó kör (e-paciensek) és az ezt a fajta információszerzést elutasító, az információs privilégiumát megőrizni próbáló, konzervatív orvostársadalom. (Nyilván erős általánosításról van szó, hiszen Bercin kívül is akadnak az internetre nyitott orvosok.) Ismerős a helyzet? Nem ugyanerről van szó az iskolákban, vagy a legtöbb munkahelyen is? (Berciék egyébként sajt szakmájukban éppen az e-paciensek és az orvosok közti szakadék eltüntetésén  - vagy legalább áthidalásán -  dolgoznak.)

Egy másik fontos gondolat, hogy a közösségi eszközök önmagukban nem hoznak létre közösségeket. Ha van egy jó közösséged, akkor használhatod a »tömegek bölcsességét«, de egy szinte véletlenszerűen összeverődött tömegtől ne várj megoldásokat szakmai problémákra. Sokan azt hiszik, hogy mert nyitnak egy Facebook oldalt, azonnal szerveződik köréjük egy közösség is. Nem fog. A közösségépítés strapás dolog, amiben a jó eszközök csak segítenek, de soha nem végzik el helyetted.

Olyan területeken is működhet a több irányú kommunikáció, ahol eddig az elképzelhetetlen volt. A betegek tapasztalataira a legtöbb orvos nem kíváncsi, mert eleve  azt gondolják, hogy azok úgyis hülyék. A valóságban bebizonyosodott, hogy sok beteg közös tapasztalatai nagyon is értékesek lehetnek. Nem valami ilyesmiről szól az Okos Vállalat és a Hülye Felhasználók története? Ha lehetséges egy olyan közösség létrehozása, amiben a vállalat és a felhasználók képviselői is jelen vannak, kérdezik, meghallgatják egymást, fantasztikus eredmények születhetnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!