Na most akkor mit hallgassak?

2012. november 11. 14:27

Közel 1egymillió- kétszázezer hallgató „szabadult fel”, legalábbis ennyien hallgatták a NeoFM-et októberben.

2012. november 11. 14:27
radiosite
emTV

„Pénteken, éjfél előtt pár másodperccel elhallgatott a zene a NeoFM-en, pár perc múlva pedig már az adókat is lekapcsolta az Antenna Hungária. Majd' három évnyi sugárzás után elhallgatott a többnyire a 80-as és 90-es évek slágereit sugárzó országos rádió és 1998 óta először sistereg a korábban a Sláger Rádió által is használt frekvenciacsomag. És itt a bibi: nincs igazi alternatíva ebben a zenei stílusban, azaz szaknyelven az Adult Contemporary formátumban. Vagy csak kicsit jobban körül kellene néznünk?

Közel 1egymillió- kétszázezer hallgató »szabadult fel«, az Ipsos-Gfk legfrissebb adatai szerint, legalábbis ennyien hallgatták a NeoFM-et októberben. Ezek egy része várhatóan átkapcsol majd a mostanában fiatalító Class FM-re, vagy a Petőfire (ami kvázi az underground és a mainstream zene keverékét adja) és bár tartalmilag lehet, hogy igen, zeneileg nem biztos, hogy ez a két rádió kielégíti majd az exneósok azon rétegét, akik a Big in Japan-re keltek, és az I like chopin-re feküdtek. Pejoratív értelem nélkül.

Opcióként ott vannak más, helyi és körzeti rádiók - már ahol vannak: a kép azonban vegyes, elég sok helyi rádiónk van. Az egyik ilyen, a másik olyan, hiszen a helyi piacokon nincs egyetemleges recept a tökéletes hallgatói elérésre. A Rádió1 és a MusicFM sok hallgató számára elérhető, ám ott is a fenti probléma tér vissza: a fiatalabbakra, fiatal felnőttekre pozicionálták ezeket. Hasonlít a Neo-hoz többek közt a Budapesten és max. ötven km-es körzetében elérhető Juventus 103.9 (a stábból is sokan tértek át ide), a Fehérváron, Komárom körzetében, Mosonmagyaróváron és Győrött elérhető Kék Duna, a győri Győr+, a debreceni Max FM és Metro FM, a nyíregyházi Retro Rádió, a békéscsabai Mega Rádió, illetve kicsit a szolnoki Amadeus is - és van még néhány.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!