Szent Márton-nap előtt

2012. október 21. 10:12

A hazai borászok egy részhalmaza minden évben ádáz küzdelmet vív egymással és az idővel: kinek a bora kerül hamarabb piacra?

2012. október 21. 10:12
Unger Tamás
Gault&Millau

„Évről-évre biztos pont Figula Mihályék újbora, bár idén nyáron a pincénél kóstolva meglepődve tapasztaltam, hogy a tavalyi évjárat már leszállóágban van; sokkal kevésbé tetszett, kevésbé találtam dinamikusnak és kereknek, mint télen. A friss palackkal természetesen már minden rendben van. (...)

Kóstolva karcsú, méretei elmaradnak a közepestől. Egyszerű szerkezet, direkt gyümölcsösség jellemzi; szinte felrobban a szájban. A nyolc gramm per liternyi cukrot gond nélkül tartja meg a lendületes, megfelelő mennyiségű sav, a viszonylag magasabb alkohol (13,5%) is tökéletesen integrált.

Lecsengése közepesen hosszú, édessége ellenére is szomjoltó. Komplexitásról és rétegzettségről értelemszerűen kár beszélni, ellenben lendületes, kerek és finom. A szénsav gyorsan szökik, ne melengessük sokáig. Eléri a 4 pontot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!