Fényes szellők – Losonci Pinot Noir 2011

2012. október 18. 08:35

Valami elindult a magyar pinot-val, akárcsak a kadarkával. Mérföldkő, arccal a szőlő felé, ilyesmi.

2012. október 18. 08:35
Szomjas Gödény
Túl az Üveghegyen

„Lelkesedtem ezért a borért már az első híreknél, majd kóstolás közben, és most, a palack végén is kitart a lendület. Csak azért hagytam belőle egy picit másnapra, hogy kerekebb legyen a kép. Nem utolsó szempont, hogy DIAM-dugóval van lezárva, ezzel a TCA-problémáját sikerült belőle kiküszöbölni.

Mély bíbor szín, áradó gyümölcsös illat, friss, üde, intenzív. Meggy, pici málna és enyhe virágosság, kékfrankosokra emlékeztet. Szájban élénk savak, vibrál, nem tűnik 14,5%-osnak a szesze, bár kétségtelenül az adja a testét. A tanninja háttérben marad, szelíd és szépen beérett. Ízében savanykásan meggy, meggy és meggy. Élvezet inni, lelkesedésem határtalan. A kritikus énem az 5-6 ponton vacillál, miközben hedonista énem hülyének nézi.

Ennek okán is simán húzza be a 6 pontot, ki törődik ennél a bornál a kétségeivel. Valami elindult a magyar pinot-val, akárcsak a kadarkával. Mérföldkő, arccal a szőlő felé, ilyesmi.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!