Weboldalt szeretnék! Gyorsan!

2012. szeptember 14. 15:12

Ha az a cél hogy legyen egy jó weboldalad viszonylag rövid idő alatt, akkor erre remek megoldás például a WordPress.

2012. szeptember 14. 15:12
Gombos Zsolt
OMA.hu

„Ha az a cél hogy legyen egy jó weboldalad viszonylag rövid idő alatt, amit később az egyedi igényekkel bármilyen irányba tovább lehet fejleszteni, akkor erre remek megoldás például a WordPress. Évek óta követem, figyelem a WordPress pályafutását, használom is a rendszert. És habár évekkel ezelőtt a WordPress még blogmotorként aposztrofálta magát, az elmúlt év(ek)ben annyit fejlődött, hogy nyugodtan használhatod akkor is, ha egyébként nem tervezel blogot írni. Ma egy WordPress oldalt létrehozni, és alapszinten elindítani, tartalomfeltöltéssel együtt is néhány óra, még egy kezdő számára is.

Ha nem idegenek számodra azok a kifejezések hogy FTP vagy adatbázis hozzáférés, akkor játszi könnyedséggel tudod akár saját magad is telepíteni. Ha ismeretlenek számodra ezek a »varázsszavak«, akkor ma már számos olyan tárhelyszolgáltatót tudsz választani a magyar piacon is, ahol előre telepített WordPresst adnak a tárhely mellé, azaz a telepítéssel sem kell bajlódnod.

A WordPress-es honlap egyik legnagyobb előnye a teljes magyar nyelvű admin felület, ahol szépen egyesével össze tudod pakolgatni a weboldalad. Olyan egyszerűen cserélheted a fejlécképed, mint mondjuk a Facebookon a Timeline borítóképed, vagy úgy tudod a menürendszered módosítani, ahogy csak szeretnéd, mindenféle programozói tudás nélkül.

Természetesen a WordPresshez kismillió sablont lehet találni, ingyeneset és fizetőset is, sőt akár fejlesztethetsz saját, teljesen egyedi sablont is, de ha gyorsan kell egy jó weboldal, akkor nem érdemes ezzel babrálni, használni kell az alapsablont. Ennek is be lehet állítani a színeit, a fejlécképét, sőt akár az elrendezését is ki tudod választani. És ez kész van, nem kell kódokban turkálni, azaz nem megy vele az idő, sokszor feleslegesen.

Egy WordPress oldal elindításánál véleményem szerint a legnagyobb, legidőigényesebb feladat a tartalomgenerálás lehet, azaz, minden egyes menüpontra megfogalmazni az oda való szövegeket. De egy induló weboldalnál itt sem biztos hogy érdemes a tökéletességre törekedni, és ülni a megfogalmazáson heteket, hiszen a jövőben ezek bármikor módosíthatóak. Tehát ha egy jó és használható weboldal kell, gyorsan, akkor erre van megoldás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!