Krumplis nyárvége

2012. szeptember 03. 08:37

Pár hét még biztos kell, hogy a szüret jusson az eszünkbe a furmint és hárslevelű fürtjeit megkóstolva.

2012. szeptember 03. 08:37
Árvay János
Egy borász naplója

„Kint a dűlőkben egyre édesednek a szőlőfürtök. A Zéta nagyon édes, néhol ráncosodik is. A Sárgamuskotály is mind ehetőnek tűnik. A Padihegyen az erdő felőli sorokat a madarak már elkezdték eszegetni. Na, itt jól lehet látni hogy melyik fürt érettebb. Természetesen amiről a legtöbb szem már hiányzik. Bár ahogy elnéztem besegítenek a darazsak is. Nem is csoda ebben a szárazságban. Víz nincs, ezért ráfanyalodnak az édes szőlőszemek nedvére. Találtam már ugyan Furmintból és Hárslevelűből is szépen besárgult szemű fürtöket, de pár hét még biztos kell, hogy szüret jusson az eszünkbe a fürtöket megkóstolva.

Kedvem sem sok van még hogy szüreten gondolkodjam, mert még van olyan bortételünk amit palackozni kellene,minél hamarabb. Szabi furmintját szeretnénk mielőbb letölteni. De a legutóbbi családi kóstolón is találtunk egy olyan 2011-es édes bort, amit kóstolva mindenkinek egy srófra járt az agya. Gyümölcsös, őszi és kajszibarackos jegyek. Ezt így kellene megőrizni, tehát palackba vele. Most derítjük és szűrjük.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!