Ludas Matyik fehér köpenyben

2012. augusztus 03. 18:16

Eléggé kizártnak tartom, hogy a tekintély, a függelmi viszonyok, az urambátyámozás és a szolgalelkűség éppen az orvosi egyetem falainál állna meg.

2012. augusztus 03. 18:16
Kálmán C. György
hvg.hu

„A valahai Testnevelési főiskola, később Testnevelési Egyetem, mostanra a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara dékánját, Tóth Miklóst az egyetem felfüggesztette. Erős a gyanú, hogy a dékán egy fideszes képviselő fiának (és az ő barátainak) a szabályok megkerülésével (vagy áthágásával) kedvezett, ezt az egyetem kivizsgálta, és gyors döntést hozott.

De mielőtt nagyon beleringatnánk magunkat abba a – beismerem, vonzó – illúzióba, hogy az erény győzedelmeskedik a bűn fölött, a rossz elnyeri méltó büntetését, és így tovább – egy kis óvatosságot ajánlok. A Véleményvezér szemmel láthatólag
könnyekig meghatódik attól, hogy az orvosok milyen tisztánlátással és megvesztegethetetlenül csaptak le az egyetemük jó hírét veszélyeztető dékánra; hogy milyen keményen szembehelyezkedtek a politikai hatalommal. Igen, mindez nagyon szép. Csak azért ne felejtsük el, hogy ha van Magyarországon hierarchikusan működő, egyenesen a feudális felépítés és magatartás jegyeit mutató csoport, akkor az orvosoké az. Eléggé kizártnak tartom, hogy a tekintély, a függelmi viszonyok, az urambátyámozás és a szolgalelkűség éppen az orvosi egyetem falainál állna meg. (...)

Óvatosabbnak kellene tehát lenni a lelkendezéssel. Lasztovicza és a dékán ügye amúgy is eltussolhatatlan volt, a vezetés nemigen léphetett mást. Ettől még szó sincs arról, hogy hirtelen virtigli demokraták és a tradicionális függelmi viszonyokra fittyet hányó Ludas Matyik nőttek volna ki a SE földjéből. Mindannyian szeretjük azokat a meséket, ahol a hatalmaskodó uraságok jól pórul járnak – de ez esetben nem ártana megnézni, hogy akik történetesen legyűrik őket, tényleg olyan makulátlan hősök-e valójában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hajdú Sógor
2012. augusztus 04. 02:06
Szemüveges, tornából felmentett, agyilag vegetativ hájvégés. http://magyarnarancs.hu/data/Blog_kepek/kalman_c.jpg
Arrow's
2012. augusztus 03. 19:26
Ezerszer inkább a magyarok "uram bátyámozása", mint az ilyen szaros libsik "csókossága"..!
dávid
2012. augusztus 03. 19:07
"hierarchikusan működő, egyenesen a feudális felépítés és magatartás jegyeit mutató csoport, akkor az orvosoké az." bizony, bizony.
nagykata
2012. augusztus 03. 18:37
a vonzó illúziokból akkor lehetne valóság, ha megragadnátok a seprűt a saját oldalatokon. ti megkaptátok Smitt Palit, de Gyúrcsi szakdolgozatával kapcs nagyon kussoltok. most megint kibukott egy jobboldali - abszolut jogosan, hulljon mind -, de en "Eléggé kizártnak tartom, hogy a tekintély, a függelmi viszonyok, az urambátyámozás és a szolgalelkűség éppen az baloldal falainál állna meg."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!