Biztató tokaji nyitány

2012. április 18. 10:34

A szokásosnál jóval kevesebben voltak a Tokaj Nyitányon, de legalább nem kellett hosszan sorbanállni - írja a Borkultusz a szombati Tokaj Nyitány rendezvényről.

2012. április 18. 10:34
Borkultusz

„A szokásosnál jóval kevesebben voltak a Borjour hétvégi rendezvényén a Hotel Intercontinentalban. Ez szomorú, ennél nagyobb figyelmet érdemelnének a tokaji borászok, így azonban hosszas sorban állás nélkül lehetett kóstolni a Tokaj Reneszánsz Egyesülethez tartozó pincészetek borait. A Tokaj Nyitányon a száraz boroktól, a késő szüretelésűeken és szamorodnikon át az aszúkig a legjobb oldaláról mutatkozott be a leghíresebb magyar borvidék.

Egy kóstolón gyakran a bőség zavarával küzd az ember. Így volt ez most is, azzal súlyosbítva, hogy ilyen színvonalú eseményen még az a menekülőút sincs, hogy néhány bort nyugodtan kihagyhatunk, nem sokat vesztünk. Itt a borászatok általában 3-4 borukat mutatták be, és a több mint negyven tétel közül alig volt olyan, amely ne érdemelt volna figyelmet. Szinte lehetetlen rangsorolni a legjobbak között, így csak annak megítélésére vállalkozunk, hogy a bemutatott 2011-es és 2010-es száraz borok (többnyire furmintok) még nem érték el csúcspontjukat, de már így is megmutatták karakteres vonásaikat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!