Nem találtak jó magyar forgatókönyvet

2012. március 29. 15:49

A saját gyártású sorozat az HBO hosszú távú stratégiájához tartozik, és a nézői lojalitás erősödését várja tőle. Interjú.

2012. március 29. 15:49
Schulteisz Katalin
Kreatív

„A Társas játék után új saját gyártású sorozatot forgat az HBO Magyarországon. A Terápia is licenc alapján készül, pedig a csatorna pályázaton is keresett forgatókönyveket. Ezek szerint még mindig nem találtatok megfelelőt?

A pályázat alapján elkezdtünk ötleteket fejleszteni, de egyelőre nem állt a rendelkezésünkre olyan magyar forgatókönyv, amiből sorozat készülhetne. Továbbra is keressük az igazit. Nálunk a network részéről volt egy elvárás, hogy induljon el a sorozatok gyártása, azért döntöttünk a licenc mellett, mert sokkal gyorsabb. Az eredeti izraeli sorozatot, a Be Tipult adaptáltuk Terápia címmel, amely az HBO kiemelt terméke, Amerikában In Treatment címmel volt nagyon sikeres. A kelet-európai régióban ezzel kezdte a saját gyártást Románia 2009-ben, őket a csehek és a lengyelek követték. Mi egyelőre egy évadot forgatunk le, a románok pedig most kezdik a másodikat.

Nem lenne sokkal egyszerűbb és olcsóbb átvenni a szomszédos ország sorozatát? Hiszen közép-európaiként sok lehet a hasonlóság.

Az HBO azért ragaszkodik ahhoz, hogy minden ország legyártsa a saját verzióját, mert úgy gondolja, a közönség értékelni fogja, hogy saját nyelvén, helyi színészekkel és rendezőkkel helyi anyag születik, amit éppen ezért hitelesnek tart. Leforgathattuk volna egy díszletben mind a négy verziót, de egy kicsit az is a célunk, hogy a helyi ipart támogassuk. A saját gyártású sorozat az HBO hosszú távú stratégiájához tartozik, és a nézői lojalitás erősödését várja tőle.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!