Belpolitikai fenomenológia

2011. december 19. 16:07

Képesek lehetünk a tisztázatlan, elnyűtt, politikailag terhelt szemléletmódot hátrahagyva önön lényegiségében vizsgálni Orbánék tervezeteit.

2011. december 19. 16:07
Mivoltmaaneten
Tumblr

„ebből a csapdahelyzetből kéne most valahogy kilábalni, erre pedig remek segítséget tud nyújtani a fenomenológia. azaz egy olyan leíró tudomány, amely képes úgy láttatni a dolgokat, ahogy azok a tudat számára primordiálisan, intuícióban adódnak, minden rárakódott többletértelemtől megszabadítva. e borzasztó hevenyészett és felületesen vulgáris bevezetés most csak arra jó, kijelölje a keretet miben ugrálni próbálok: fenomenológiai redukciót alkalmazva képesek lehetünk a tisztázatlan, elnyűtt, politikailag terhelt szemléletmódot hátrahagyva önön lényegiségében vizsgálni orbánék tervezeteit. azaz ki lehet szakítani mindezt a ‘gyurcsány, elmúlt nyolc év, kaufer virág köt a parlamentben, de akkor jön a jobbik,balliberális fanyalgás, nemzetközi pénztöke spekulációja, trianon, faszomtudja’ narratívákból és felmutatni szinguláris sajátosságaikat. ezért komolyan véve a husserli módszertant, mindenkit egy ilyen redukció végrehajtására szeretnék sarkalni, egyszerűen nyissátok meg mondjuk az origó vonatkozó cikkét, és olvassátok át, miről is készülnek szólni ezek a törvények. ezen újraolvasás közben tudatos önreflexióval élve meg kell próbálni minden előzetes meggyőződést, ismeretet, politikai preferenciát tudatosítani és zárójelezni. ne egy társadalomtörténeti horizonton próbáljuk meg megkeresni a helyét ezen változtatásoknak, hanem a konstituáltként leleplezett politikai keretek mögött, a természetes beállítódás naiv és közvetlen térképén mérjük fel, mit is akarnak csinálni ezzel az országgal. a következetesen véghezvitt epokhé segítségével nem a lejáratódott bal-jobb tengely fogalompárjainak segítségével fogjuk végre tudni látni a változtatások lényegét, hanem a létükre vonatkozó ítéletek felfüggesztésével képesek lehetünk eljutni arra a szintre, ahol kiszakadva az értelemrögzülések zilált sokaságából, felismerve a politikai összefüggéseket megalapozó vad lényegiséget, őszintén mondhatjuk hogy orbán, a kurva anyád!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2011. december 19. 17:12
"orbán, a kurva anyád!”" ------- Alakul...... Ehhez ajánlom még a degeneratív és a deduktív fragmentált kifejezéseket is, nem beszélve a short és az offshore tisztesség-ébresztőket!
asi
2011. december 19. 16:39
A kérdés az, hogy mit, kiket is szolgál ki a hatalom!? És kik ellenében.
drkovax
2011. december 19. 16:37
Attól még, hogy valaki képes intelligensen fölvezetni a mondanivalóját, az nem lesz más, mint ami: zsigeri gyűlölet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!