Gyergyóalfalu

2011. december 21. 07:20

„Azért, mert román g…i azért.” A Facebookon olvasható mondatot egy bizonyos István Jeromos Tóth írta oda, mégpedig azért, mert az X faktor című műsorban Baricz Gergő jutott tovább.

2011. december 21. 07:20
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

„»Azért, mert román g…i azért.«

A Facebookon olvasható a fenti mondat, egy bizonyos István Jeromos Tóth írta oda, mégpedig azért, mert az X faktor című műsorban Baricz Gergő jutott tovább a párbajban Kovács Vera helyett. A kérdés pedig feltevődött, hogy akkor miért Gergő, s miért nem Vera, mire István Jeromos Tóth megtalálta a választ: »Azért, mert román g…i azért.«

Baricz Gergő Erdélyből jött a műsorba, Gyergyóalfaluból. (...)

S eszembe jutott a román jégkorong-válogatott, amely magyar nemzetiségű srácokból áll, s akik a minap Csíkszeredában a magyar válogatott elleni mérkőzésen elénekelték a magyar Himnuszt. Aztán elverték a magyar válogatottat négy egyre. Tánczos Barna, a Román Jégkorong-szövetség elnöke pedig ezt mondta, mikor kitört a botrány: »Senki sem tehet róla, hogy Csíkszeredában a magyar Himnuszt éneklik szívesebben.«

S az is eszembe jutott, hogy mennyivel élhetőbb hely lenne ez a maradék ország, ha mind itt lennének az erdélyiek, s mind nem lennének itt az István Jeromos Tóthok. Mert őmiattuk olyan elviselhetetlen sokszor a létezés errefelé. Úgyhogy: Isten hozott Baricz Gergő. Bocsáss meg nekünk…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Theorba
2011. december 21. 16:19
KIJENTKEZÉS A FACEBOOKRÓL: https://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account
bigBBCs
2011. december 21. 12:17
Hogyhogy next polgártárs még nem repült rá a témára?
Ouroboros
2011. december 21. 11:58
István Jeromos Tóth ritka nagy surmó ganéj kétségkívül. Attól viszont visszás a fölháborodás, aki pl Kesztiót előszeretettel bozgorozza. Nem egy dalia van itt olyan, nem is kettő.
bigBBCs
2011. december 21. 11:58
Azért valamiben megegyezhetnénk a ballibsi kommentelőkkel márcsak saját logikájuk alapján is: aki romángecizik az ugyanolyan nácifasiszta mint aki zsidózik. Csak én tapasztalom rosszul, hogy aki románozza az erdélyi magyarokat, az véletlenül mindig MSZP vagy SZDSZ szavazó (szimpatizáns)?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!