Ősz összetört

2011. október 02. 16:03

Ezen a tavaszon jöttem rá, hogy ősz is lesz. Az őszöm. A hatvanadik. Belefurakodott az agyamba. Hatvan.

2011. október 02. 16:03
Szabó Béla István
Gondola

„Időm? A korom sohasem foglalkoztatott. Elfújtam a sötét pelyheket. Kiskamaszként rájöttem, a 2000. évben még nem leszek ötven. Ennyi. Visszanézni? A pelyhek terepszín ruhában mégis leszálltak. Nincs mit elfedniük.

Ez a tavasz más volt, mint a sok megszokott. Tizennyolc hónapja folyamatosan dolgoztam már, értelmes feladatokon. Egy hosszú tanulmány, sok tanulás és öröm – semmi jobb sincs, mint megismerni nem tudott dolgokat; szórakoztat és leköt –, emberi vacakság sem törölhette el; a munkám megjelent, nevemmel, de nélkülem. Az eredmény: félresikerült abortusz: az olló csonkította test túlélt s megszületett. Kar és láb nincsen, fej se talán. De léte van. Kinyomtatom a teljes szöveget, s elhelyezem hozzáférhető helyen.

Ezen a tavaszon jöttem rá, hogy ősz is lesz. Az őszöm. A hatvanadik. Belefurakodott az agyamba. Hatvan.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wartog
2011. október 02. 19:41
Sakkó'? Addig nekem sincs sok hátra,mmint a hatvanig, de nagy ívben leszarom.A gatyót nehezebben húzom föl, így néha nem húzok.Van még pár dolog ami már nem a régi.De ezen csak vigyorgok.Szeltem magamnak egy szép szeletet az élet tortájából, és ennyi.Ha holnap mennem kell, akkor mosolyogva jobbra el.Nem bánok semmit, minden helyzet tökéletes.
balint60
2011. október 02. 18:47
Isten éltesse sokáig Szabó Béla Istvánt! Kívánom, hogy hátralévő évei legnagyobb gondja a megélt esztendők növekedése legyen. Az idősödés az élet azon jelenségei közé tartozik, amit méltósággal kell és érdemes viselni.
Honfi-fi
2011. október 02. 17:58
hihihi Van az a kor, amíg az ember azt hiszi, hogy ő nem öregszik, csak másokon fog az idő. Aztán jön a nagy bazi felismerés, és a mégnagyobb pofáraesés. no para ! Ebbe szinte mindenki belefut és ez teljesen politika független és abszolúte demokratikus.
tributum
2011. október 02. 17:47
- Stílustan, ömlengő köldöknézés. Nem korrektor, hanem szerkesztő kellene ide, aki minderről végre felvilágosítaná ezt a szerencsétlen szakállas öregembert...!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!