A félkarú rabló adója

2011. szeptember 28. 11:35

A vendéglátóhelyek tulajdonosainak kétségkívül könnyebb beállítani néhány félkarú rablót, mint egy mégoly egyszerű konyhát működtetni.

2011. szeptember 28. 11:35

„A vendéglátóhelyek tulajdonosainak kétségkívül könnyebb beállítani néhány félkarú rablót, mint egy mégoly egyszerû konyhát működtetni, vagy legalább egy hűtőszekrényben némi harapnivalót tartani, de ha kicsit föl akarjuk tornászni magunkat egy nyugat-európai szintre, akkor nem elég hajtogatni, hogy ezeregyszáz éve itt vagyunk.

Egy igényesebb vendéglátós kultúra kialakításához tíz év is elég. A kormány bajban van, elődje jóvoltából hatalmas fizetési kötelezettségek terhelik, ha nem akarunk Görögország sorsára jutni. Lehet szomorkodni a szegény vendéglátósok sorsán, akik a félkarú rabló megemelt adóját nem fogják tudni fizetni, és bezár a bolt. Ám az éremnek van másik oldala is. Ne a nyerőgépekkel bezsebelt pénzek begyűjtőit sajnáljuk! Aki olyan fantáziátlan, hogy a betérő elé még egy diósmácsikot sem képes odatenni, csak töltögeti illuminált törzsvendégeibe a rövidet, és nézi, hogy nyomkodják-e még a nyerőgép gombjait, nem érdemli meg a vendéglős nevet. Ráadásul működnek az internetes félkarú rablók, s fölháborító, hogy ifjúságnevelőnek kevéssé nevezhető tevékenységük után még adót sem fizetnek. A gyerekeket más irányba befolyásolni, eltéríteni a képernyős nyerőgépektől csak olyan szülők képesek, akik maguk sem foglyai a családokat tönkretevő, szánalmas pótörömet imitáló játékautomatáknak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2011. szeptember 28. 18:45
Teljesen igaz, amit a Hölgy leír. Ma már zsíros lángoson, sületlen palacsintán kívül egy strandon sem lehet kapni. Nálunk a félkarú képviseli a színvonalat. Már ami a tömegek számára elérhető vendéglátást illeti. 90%-os adót vetnék ki a játékgépekre!
tarackos
2011. szeptember 28. 16:44
Ez egy elég egyszerű értelmezése a problémának, pontosabban nem is nevezném értelmezésnek. Játszani mindig is játszottak, mikor nem volt nyerőgép akkor rexeztek, lengőtekéztek meg kártyáztak. Aki ettől várja a szenvedélybetegek gyógyulását az semmit sem tud az egész problémáról. A magyarázat egyszerű, kellett a pénz, itt volt és elveszik. Nem kell ehhez a rizsa, sokadik precedens már ez erre! Amúgy vajon hudöfak fogja megakadályozni, hogy egy nemzetközi pókeroldalra regisztráljak?
neeskens
2011. szeptember 28. 15:11
Ez a néni mikor járt utoljára kocsmában?
Inszeminator
2011. szeptember 28. 14:44
A szemközti kocsmában három játékgép volt. Ma már csak egy van. Az is porosodik. Másfelé is járok a vidéken, hasonló a helyzet. Átjárok egy közeli faluba, ahol egytál ételt és lángost kapni. Ott is egy van. Néha nyomogatja valaki, a többiek beszélgetnek. Tudom, nem ez az általános, de ezek például nemigen veszítenek semmit, ha leáll a gép.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!