Most akkor tényleg anonim a népszámlálás?

2011. szeptember 29. 19:38

A legtöbben két dolog miatt aggódnak: egyfelől, hogy rossz kezekbe kerülnek a személyes adataik; másfelől, hogy lebuknak, valójában nem is ott laknak, ahová bejelentkeztek.

2011. szeptember 29. 19:38
Haász János

„És akkor ezt így most hogy? – teszik fel nekünk a kérdést félénken, zavartan, dühödten. Volt, aki visszaadta, hogy ő nem ide van bejelentve, volt, aki visszaadta, hogy »névtelenségről volt szó, bazmeg«, volt, aki csak nézett furcsán, »honnan tudják, hogy itt lakom, még be sem jelentkeztem«.

Pedig a dolog voltaképpen épp így garantálja az anonimitást. Ugyanis nem az egyes emberek bejelentett lakcímére küldik a csomagot, hanem minden, a központi nyilvántartásban lakásként szereplő címre, függetlenül attól, hogy van-e ott bejelentett lakó, és ha igen, hány, és hogy tényleg azok laknak-e ott, akik papíron, vagy hogy valójában tök üres-e az a lakás. Szóval a lakásokat pontosan nyilvántartják – nekem egyből az első lépcsőházam második szintjén kellett visszakérnem egy borítékot, amit egy másik emelten kellett volna odaadnom –, nem úgy az ott lakókat.

A legtöbben egyébként két dolog miatt aggódnak, eddigi tapasztalataim – részben a személyes, részben a posztokra érkezett kommentek és e-mailek – alapján. Egyfelől hogy rossz kezekbe kerülnek a személyes adataik, másfelől, akik érintettek, hogy lebuknak: valójában nem is ott laknak, ahová bejelentkeztek, mert szükségük volt egy jó helyen lévő hivatalos lakcímre a bölcsődéhez, óvodához, iskolához, netán ingyenes parkoláshoz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narmer
2011. szeptember 30. 10:20
De qurvajó, hogy mindennap van miért aggódnotok!!!!
nana_81
2011. szeptember 30. 10:15
Ezért nem működik ez a társadalom. Tartanak egy népszámlálást, ami teljesen természetes és értelmes dolog, a világon mindenütt csinálják; mire egyből mindenki elkezdni nyomni a felháborodást, és azon ötletel, hogy hogy lehetne elszabotálni a dolgot. Nem jutott még eszetekbe, hogy a közállapotok megjavítását a saját hozzáállásotokon is lehetne kezdeni? Sőt lehet, hogy azon lenne érdemes? (Persze tudom, mindenkinek van valami remek érve, hogy "ezeknek" miért nem, mindig van, ezért nem működik semmi.)
magnamater
2011. szeptember 30. 09:52
Már Kosztolányit is beírták mindenféle könyvbe, Rákosiék is mindenkiről mindent tudtak, ám, ha nem jól tudták, nem lehetett reklamálni. Most magad állíthatod, vagy tagadhatod. Rossz kezek mindég, mindenhol voltak és vannak, kár idegeskedni.
asi
2011. szeptember 29. 22:02
http://vilagnezet.blog.hu/2011/09/27/nepszamlalas_jogszeru_elutasitasa
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!