Szeretnék Liszt Ferencről forgatni

2010. október 28. 10:44

Budapest megérdemli, hogy itt is olyan kínálat legyen, mint bármely nyugat-európai nagyvárosban. Interjú.

2010. október 28. 10:44

Tervez-e további együttműködést a Nobuval?

Először mindenképpen a hazai éttermet szeretném sikerre vinni, utána meglátjuk, hogy hova vezethet az utunk a Nobuval közösen. Lehetőség mindenképpen lenne a terjeszkedésre, hiszen Európában a budapestin kívül csak Milánóban, Londonban és Moszkvában működik Nobu, üzleti szempontból így érdemes lehet új egységek nyitásán elgondolkodni.

A Nobu környékén lévő utcákban számos üzleti érdekeltsége található, többek közt a Byblos és a Cavalli luxusruházati üzlet. Hogyan cseppent a divatszakmába?

A filmezés és a divat nem áll távol egymástól, a munkám közben így több divattervezővel is megismerkedtem. Úgy gondoltam, Budapest megérdemli, hogy itt is olyan kínálat legyen, mint bármely nyugat-európai nagyvárosban, emellett a fizetőképes kereslet is kialakult a luxusruházati cikkek iránt. Ennek fényében franchise-megállapodást kötöttem 2007-ben az olasz Swinger Internationallel, és megnyitottam a Byblos divatházat a Deák Ferenc utcai Fashion Streeten, az erre a célra létrehozott cég portfóliója 2008 novemberében a Roberto Cavalli üzlettel egészült ki. (...)

A 2007-ben nyílt Korda Stúdió, amelyben szintén üzleti érdekeltsége van, viszont úgy fest, a kezdeti nehézségek után már kezd magára találni.

Ez így igaz, azt azonban szeretném hozzátenni már az elején, hogy ebben a Demján Sándor által létrehozott projektben én főként a tervezésében segítettem, az anyagi érdekeltségem igen csekély. A kezdeti nehézségekben az is közrejátszott, hogy fél évig szünetelt az adó-visszatérítés rendszere, ez elég sok külföldi forgatást elriasztott, de úgy fest, mostanában felpörgött a filmes piac, és szerencsére mind több produkció jön hazánkba. Etyeken most is forog a Borgias sorozat Jeremy Ironsszal, és ha sikeres lesz, és több évad is készül belőle, az már önmagában elég munkát adhat a stúdiónak az elkövetkező négy évre.

Vannak jelenleg filmes tervei?

Igen, de csupán ötlet szintjén: szeretnék Liszt Ferenc életéről filmet forgatni itt, Magyarországon. Ez a terv azonban még olyan korai szakaszban van, hogy nem tudok róla többet mondani.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kündü
2010. október 28. 22:17
ANDY, mindent bele! Életed filmje lehet a Liszt-film. S a STÁB az összmagyarságból ki is alakítható!!!
56október
2010. október 28. 18:17
Kedves Kaducsa, igen, így van, és én is tudnék mesélni egyet-mást a művész úrról,Darvas nem volt éppen egy jellembajnok - Isten nyugosztalja. Viszont jó színész volt, és Liszt szerepét abban a filmben mintha rá szabták volna.
Polgár
2010. október 28. 17:48
Apám azt mondta: Az antiszemitizmus a műveletlenség és az irigység édes keveréke. Én azt mondom: Az antiszemitizmus az ostobák szocializmusa. Nagy élvezettel olvasom, ezt a sok baromságot, amit az állandó zsidózó, cigányozó aljanépség ver bele a klaviatúrába. Csak rajta fiuk-lányok továbbra is az almagyari úton.
kanpalisoda
2010. október 28. 14:37
Már régen mondják, hogy a korlátlan lehetőségek hazája nem amerika. Ezt illusztrálja Andy, aki épp most nyit egy jópár mosodát nálunk. Ami meg a Liszt-filmet illeti, csak nehogy sírva fakadjon a kultúrális kormányzat, és könnyek között tolja dózerral ennek a kisstílű díszmagyarnak a lóvét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!