Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Kiló lisztet a hiányzó gyereknek?

2010. szeptember 22. 15:55

A közigazgatásban dolgozóknak miért olyan nehéz mondjuk felemelni egy telefont, intézkedni, értelmezni egy törvényt?

2010. szeptember 22. 15:55

„Az új szabályok szerint, ha ötven igazolatlan órája van egy gyereknek a suliban, a jegyzőnek kötelessége felfüggeszteni a családi pótlék vagy az iskoláztatási támogatás kifizetését. Helyette természetbeni juttatást kellene adni. A híradós kollégák által erről megkérdezett önkormányzatok viszont nem tudták, hogy pontosan mit is jelent ez. Oké, tényleg nincs benne, hogy két kiló liszt, vagy mi a fene, ez igaz. Olyan nagy kreativitás azért mégsem kellene.

Szendrőládon például az egyik családban összesen 8 gyerek van, az anyuka meg azt mondta: tavaly is előfordult, hogy a kölkök nem tudtak eljutni az iskolába, de akkor is csak azért, mert nem volt pénzük cipőre. No, ha így, akkor cipőt kell adni a gyereknek, jegyző uram! Esetleg tankönyvet, füzeteket, ceruzát. A törvény célja ugyanis nem más volt, mint hogy a gyerekekre szánt közpénz ne pénznyelő gépekbe is kocsmákba vándoroljon, hanem tényleg a kissrácokhoz jusson, az ő fejlődésüket segítse vele az állam. Azaz az adófizető. Azaz én.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
picur3ka
2010. szeptember 23. 17:34
Meg csak szeptember van, maris osszegyult?
ÁrPi
2010. szeptember 23. 17:14
Jaj de nagy ötletem van: Fegyveres testőröket a kenyér-és cipőcske-osztó falusi jegyzők mellé!!
marós
2010. szeptember 23. 08:51
A konfliktusokat fizikai erőszak kiséri cigányság berkeiben, ellene fellépni se elfogadott módszer, se megfelelő létszám nem áll rendelkzésre. A Gárda gondolatától a nemzetközi zsidóság megrettent, vagy csak úgy csinált, mintha félni kellene. A csendőrség hasonló rossz emlékeket ébreszt. Azok a rendvédelmi erők, amelyek demonstratívan léptek fel, vissza lettek rendelve, a libsi hatalom nem akart konfrontálódni. A probléma annyíra összetett, pl. a cigány kizsákmányolók az egyik kerékötői a megoldásnak. Néhány önkormányzati vezető megkisérelte elkapni az uzsorából gazdagodókat, nem igen kaptak segítséget, pedig az adóhívatalnak törvényes kötelessége lenne küzdeni az ilyen tipusú bünözés ellen. Az edelényi polgármestert mindennek elmondták, pedig csak egy a cigányságra jellemző büncselekményre hívta fel a figyelmet. Ez a két példa, meg a vero blogja is jelzi, hogy a társadalom mennyíre tehetlen módon közelíti meg a bajokat. Pedig tenni kell valamit, mert ennél sokkal rosszabb is lehet a következmény.
vero1_
2010. szeptember 22. 18:09
akkor senkinek se pénzt! ha tényleg rászorul, örül a lisztnek, meg a cipőnek is. még a boltba sem kell fáradnia. jaj! de akkor ez már a szociális kártya! pásszegh! hát mégis a hülye monoki polgármesternek lesz igaza!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!