The Point of No Return

2010. augusztus 17. 17:11

For the Obama administration, the prospect of a nuclearized Iran is dismal to contemplate.

2010. augusztus 17. 17:11

„For the Obama administration, the prospect of a nuclearized Iran is dismal to contemplate— it would create major new national-security challenges and crush the president’s dream of ending nuclear proliferation. But the view from Jerusalem is still more dire: a nuclearized Iran represents, among other things, a threat to Israel’s very existence. In the gap between Washington’s and Jerusalem’s views of Iran lies the question: who, if anyone, will stop Iran before it goes nuclear, and how? As Washington and Jerusalem study each other intensely, here’s an inside look at the strategic calculations on both sides—and at how, if things remain on the current course, an Israeli air strike will unfold.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
crm114
2010. augusztus 17. 21:15
"a nuclearized Iran represents, among other things, a threat to Israel’s very existence. " Feltéve, hogy Irán is olyan elmebeteg agresszor ország, mint a Közel-Kelet Egyetlen Mintademokráciája. Jó érveket azonban még nem hallottam emellett. Irán utoljára akkor háborúzott, amikor a Nagy Ámerika által a libertyvel és human rightsszal összhangban támogatott Irak megtámadta. Háború akkor lesz, ha Izrael elköveti az X-edik agresszióját. Ez egy nagyon humanitárius, demokratikus agresszió lesz, nem is fogják elítélni a művelt nyugatiak, főleg a nyugati műveltség csúcsát képviselő két angolszász ország.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!