Egy hazafiról

2010. június 03. 07:30

A magyar középosztály lelkes támogatásával ma a cigány gyerekek egy jelentős részét kizárják a tisztes oktatásból, különféle trükkökkel és módszerekkel iskolai gettókba zárják őket.

2010. június 03. 07:30

„A minap a parlamentben egy fideszes képviselő, bizonyos Babák Mihály, azt mondta, hogy a kistelepüléseken sokszor azért csökken az iskola színvonala, mert a szülő vkieszi ka gyermekét, »mert az osztály elcigányosodott«. Hozzátette, »ekkora bűnt senki nem követett még el, mint az integrált oktatás«.


Azt csak halkan jegyzem meg, hogy a cigánygyerek is gyerek. És lehet, hogy inkább annak kellene keresnie a megoldását - nem könnyű az -, hogy legalább a következő generáció tagjai megtanulják elviselnie egymást. Igen, meg kell tanítani a pedagógusoknak, meg kell értetni a szülőkkel, hogy a közös oktatásnak számtalan előnye van. A társadalom számára is, de még az ún. középosztálybélieknek is. Nehéz dolog. Nem csak nálunk. Az Egyesült Államokban volt olyan hogy a hadsereget kellett bevetni, hogy a fehér középosztály ne tudja a fekete diákokat elzavarni az iskolából.

Tegnap a Legfelsőbb Bíróság Magyarországon is kimondta, hogy a roma diákok elkülönítése, az oktatási szegregáció miatt kártérítés jár. Hátha ez rászorítja az önkormányzatokat az épelméjű viselkedésre. Amelynek kétségtelen része, hogy megértesse a az oktatás többi szereplőjével, miért is van minderre szükség.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drienovác
2010. június 03. 17:16
az eredeti cikk utolsó mondatai: "Az igazi hazafi, az a határozott fiatalasszony, aki évek óta küzd az iskolai szegregáció ellen. Az a Mohácsi Erzsébet, aki tudja, - ó de nagy szavak - a hazának lesz jó, ha a roma gyerekek tisztes oktatást kaphatnak, ha megszerethetik az iskolát." ahhoz be kéne járni, a szülőknek pedig tudomásul kéne venni, ha a gyerek nem teljesít, nem fegyelmezett, annak igen hátrányos következményei lehetnek amíg a romatársadalom inkább a további elkülönülésre , segélyekre , bűnöző életmódra játszik, addig az iskola integráló szerepéről, pláne, mint fő integrátorról beszélni nevetséges sületlenség
botox_bill
2010. június 03. 15:27
Az efféle szemellenzős barmok miatt olyan erős a Jobbik, amilyen.
soelmo
2010. június 03. 14:00
Amúgy meg fajilag, a mentalitásuhatt illetően is összepasszolnak. egyiknek sincs (nem is volt) hazája, mindkettő a zavarosban keresi a maga boldogulását, és a fajgyűlölőknek is élvezetet nyújtanának.
soelmo
2010. június 03. 14:00
Amúgy meg fajilag, a mentalitásuhatt illetően is összepasszolnak. egyiknek sincs (nem is volt) hazája, mindkettő a zavarosban keresi a maga boldogulását, és a fajgyűlölőknek is élvezetet nyújtanának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!