Újabb Verstappen-parádé, Hamilton Red Bull-szendvicsbe került

2024. április 20. 08:09

A címvédő és háromszoros világbajnok holland versenyző nyerte a Formula–1-es Kínai Nagydíj szombati sprintfutamát.

2024. április 20. 08:09
F1 Abu Dhabi Grand Prix 2023

Fotó: Jakub Porzycki/NurPhoto via AFP

A negyedik helyről rajtoló Max Verstappen, a Red Bull címvédő és háromszoros világbajnok versenyzője nyerte a Formula–1-es Kínai Nagydíj szombati sprintfutamát. A 26 éves holland pilóta mögött Lewis Hamilton, a Mercedes hétszeres vb-győztes brit versenyzője zárt másodikként, a másik Red Bullt vezető mexikói Sergio Pérez pedig harmadikként.

Ezt is ajánljuk a témában

A rajtot a pole pozícióból startoló Lando Norris (McLaren) nem kapta el jól, aztán az első kanyarban megcsúszott és egészen a hetedik helyig esett vissza. A vezetést a jól startoló Hamilton vette át és nagyjából a táv feléig az élen is tudott maradni.

Verstappen azonban a valamivel több mint 100 kilométeres rövid futam második felében először az akkor második helyen száguldó Fernando Alonsót (Aston Martin), majd pedig Hamiltont is viszonylag könnyedén lehagyta, a folytatásban pedig simán nyerte a sprintversenyt.

Az izgalmakat a harmadik helyért megvívott csata szolgáltatta a hajrában, amikor Alonso, Pérez, valamint a két ferraris versenyző, Carlos Sainz Jr. és Charles Leclerc küzdött meg egymással csaknem egy teljes körön keresztül. A négyesből Alonso húzta a legrövidebbet, neki az oda-vissza előzgetésben megsérült az autója, így végül fel kellett adnia a viadalt, míg Pérez a közvetlenül előtte küzdő hármas csatájából „profitálva” jött fel harmadiknak.

Ezt is ajánljuk a témában

A kínai verseny az idei naptár első sprintfutamos hétvégéje, a rövidtávú viadalon pedig az első nyolc helyezett szerez világbajnoki pontokat: a győztes 8, a második 7, a harmadik 6, a negyedik 5, az ötödik 4, a hatodik 3, a hetedik 2, a nyolcadik pedig 1 pontot.

A vasárnapi Kínai Nagydíj rajtsorrendjéről döntő időmérő edzést – közép-európai idő szerint – 9 órakor rendezik.

Végeredmény, Kínai Nagydíj, sprintfutam (19 kör, 103,569 km, a dobogósok):
1. Max Verstappen (holland, Red Bull) 32:04.660 perc
2. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 13.043 másodperc hátrány
3. Sergio Pérez (mexikói, Red Bull) 15.258 mp h.

(MTI)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:42
🍓 ️ ­A­­­ ­­­d­­­ö­g­­ö­s­­­ ­­­l­á­­­n­­y­­­o­k­­­ ­v­­á­­r­­­n­­a­­k­­ ­­­r­á­­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­𝗨­­𝗡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!