A '24-es párizsi olimpián már lesz férfi szinkronúszás is

2022. december 22. 15:07

Csütörtökön született meg a döntés a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a vizes világszövetség között.

2022. december 22. 15:07
null

A World Aquatics honlapján olvasható közlemény szerint a férfiak a csapatok küzdelmeiben kaphatnak szerepet, válogatottanként ketten szerepelhetnek a nyolcfős együttesekben. Nemrég a szakágban új pontozási rendszert fogadtak el, a férfiak bekerülésével több és nehezebb akrobatikus elem bemutatását teszik lehetővé.

A vizes világszövetség reményei szerint legalább tíz ország válogatottja él majd a lehetőséggel. A szinkronúszás 1984 óta része a nyári olimpiák programjának, a vizes világbajnokságon 2015-ben Kazanyban debütáltak a férfiak a vegyes párosok küzdelmeiben, idén nyáron pedig Rómában az Európa-bajnokság programjába is bekerült ez a szám.

(MTI) 

Nyitókép: Jim Watson/AFP

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karbantartó9
2022. december 24. 08:12
Tangabugyiban? Broáááf!
budapesti
2022. december 23. 14:06
Szerintem a sportnak az erőről és ügyességről kéne szólnia. Viszont a feszes és csillogó sportdresszekkel egyre inkább elment a látványosság, méghozzá az erotikus látványosság felé. (Egy kicsit ez is hozzájárult ahhoz, hogy fokozatosan elveszítettem az érdeklődést a sportközvetítések nézése iránt.) Egy-két sportág, mint a női szinkronúszás és a művészi torna pedig már eleve egy kicsit inkább erről szólt, véleményem szerint. Ezért számomra ezek nem is szimpatikusak. Na most, hogy a férfiak is mint erotikus látvány kerüljenek elő, az persze beleillik korunk szexmániás világába, ahol a szex "mindenkinek járó olcsó drog". Ez a tendencia viszont rossz, mert csak haszonról akar tudni, költségről nem. Ha a "szex csak hűséges házasságban, hűséges házasság pedig a gyermekek vállalásáért" szemlélet érvényesülne a társadalomban, akkor nem magányos nyomor várna idős korukra a mai fiatalokra. Bár ez azzal is járna, természetesen, hogy a túlerotizált szemlélet lassan visszaszorulna. Azt hiszem, bár mindkét nem sokat szenved titokban azért, mert vagy ő maga visszaélt a szexualitással, vagy más ilyen visszaélésének az áldozata lett - de azért a nők valószínűleg erősebben és többet. Mert az ő testükbe be van építve lehetséges következményként a gyermekvárás és ennek nagyon is tudtában vannak. Így az se vigasz, hogy "de ők is legeltethetik a szemüket testileg vonzó férfiakon a sportban" és már eggyel több sportágban tehetik ezt. A hamis eszmény követése akkor is megbosszulja magát az életükben.
Bradanek
2022. december 23. 11:24
Amennyiben következetesek a haladárok, akkor követelik a gendersemleges szinkronúszást is,
APESZ72
2022. december 23. 09:34
még ez a "sport" vicc, drága , környezetszennyező. Uszodákat építeni és fenntartani 3 fulladozó embernek, ez komolytalan...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!